Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Robin Hud Festival navdušil množico obiskovalcev!

Da prijateljstvo ne pozna meja, je zagnana Robinova ekipa dokazala z sobotno prireditvijo – Deželo prijateljev, ki je v središče Nove Gorice privabila množico zadovoljnih obiskovalcev.

„Brez dvoma smo presegli številko iz prvega leta, zbralo se nas je veliko več, preko 20.000 od vsepovsod, upam, si trditi, da iz cele Slovenije in zamejstva. Težko bi rekel, kaj je bila največja atrakcija, vsega po malem. Za majhne in velike otroke“, je povedal vodja festivala Klemen Mozetič.

Odgovorna urednica Radia Robin Martina Arčon: „In brez dvoma je Robin Hud festival prebudil spečo Trnjulčico – Borov gozdiček, v katerem je mrgolelo zadovoljnih staršev in radoživih otrok. Na odprtju festivala smo jim zaželeli: Bodite prijatelji, imejte prijatelje in širite prijateljstvo, in upam, da bodo nekaj tega prenesli v jutrijšnji dan. Če je naša vloga tudi vzgajati mlade poslušalce, potem smo jo včeraj odlično opravili, saj smo na Radio Robin opozorili na najmlajšim prijazen način, s pravljičnimi deželami, gledališčnimi predstavami, plesom in petjem. Lepo je bilo in zadovoljni smo“.

Otroci iz novogoriškega vrtca Kurirček so se v festivalsko dogajanje vključili s pesmijo Gradimo prijateljstvo, ki smo jo na festivalu razglasili kar za svojo himno in se dogovorili, da jo bomo čez leto dni prepevali skupaj, nastopajoči in obiskovalci.

286125721_1944659029059663_4568070501082998919_n-1

Tako Dejan Dogaja kot vedno atraktivna BQL so poleg nastopa imeli veliko dela z deljenjem avtogramov, saj jih najmlajši naravnost obožujejo. Tudi glasbeni gostje so opozorili na pomen prijateljstva in bili počaščeni, da so lahko del festivala, predvsem pa navdušeni, da obstajajo festivali, ki nosijo pomembno sporočilno vrednost med ljudi. Kot pravijo, se bodo našega festivala z veseljem še udeležili, le če jih še kdaj povabimo 🙂

_OKP5263

V festivalsko dogajanje so se vključile goriške osnovne šole, učenci so že mesec dni pred festivalom ustvarjali slikovite kamenčke prijateljstva. Vsi, ki so v zameno za kamenček prispevali kovanček, pa so donirali v šolski sklad posamezne osnovne šole. Kamenčki jih bodo doma opominjali na pravo prijateljstvo in vrednote, ki v življenju štejejo.

Ljudje so bili navdušeni tudi nad festivalom za ljubitelje živali, saj smo pod skupni klobuk prijateljstva v letošnji Deželi prijateljev združili tako Robin Hud festival kot festival za ljubitelje živali.

"Veseli smo, da je Dežela prijateljev še presegla zadnji dogodek tako po številu obiskovalcev kot po programu. Hvala Novi Gorici za gostoljubnost, vsem sodelujočim in obiskovalcem za pozitivno vzdušje in dobrodelnost. Na Žurnalovi dobrodelni skakalnici so društva s pomočjo obiskovalcev zbrala krepko čez tisoč evrov pomoči," dodaja odgovorni urednik portala Žurnal24.si Matej Košir, ki organizira Festival za ljubitelje živali.

Festival za ljubitelje živali je kot vedno male in velike navdušil s številnimi eksotičnimi živalicami, ki so kraljevale znotraj občinske stavbe. Videli so mnogo kač, kuščarjev in orjaških insektov. Ne smemo pozabiti na številne ptice, tako kanarčke kot papige, tokrat smo spoznali tri različne vrste muck, poleg ponijev pa so nas obiskali tudi ogromni slovenski hladnokrvni konji. Otroci so se crkljali s terapevtskimi psi, spoznali službene pse, lepe kraševce in hrte, sodelovali na številnih brezplačnih delavnicah, se podali na lov na zastavice, na koncu pa skoraj tri ure navijali na blazno blatni agility tekmi.

Celotno GALERIJO FOTOGRAFIJ SI OGLEJ NA FACEBOOK STRANI RADIA ROBIN

DEŽELA PRIJATELJEV JE SKUPNI PROJEKT RADIA ROBIN IN ŽURNALA 24, V SODELOVANJU Z MESTNO OBČINO NOVA GORICA

Glavni_sponzorjiRHF2022
Zlati_sponzorjiRHF2022

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down