Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Prvi dobrodelni izziv "Peka piškotov"

Untitled Design (95)

DOBRODELNA AKCIJA Radia Robin in Fundacije Vrabček upanje

Leto zaklučujemo z dobrodelnostjo, ob podpori

Vsak ponedeljek v studiu Radia Robin zazvoni rdeč telefon! Voditelji Radia Robin so postavljeni pred izziv. Če ga uspešno opravijo, pa bomo s pomočjo Sparkasse v dobrodelni sklad prispevali sredstva.

Prvi izziv so voditelji izvedeli prav na svetovni dan piškotov, zato je bila njihova naloga, da spečejo piškote in jih razdelijo v eni izmed hiš Dobre volje.

Družinam lahko pomagaš tudi ti. Poljubni znesek lahko nakažeš na TRR Fundacije Vrabček upanja, s pripisom VERJEMI V JUTRI na Fundacija Vrabček upanja SI56 0475 0000 1565 243 (NOVA KBM d.d.)

Letos bomo pomagali trem družinam:

  • Tričlanski družini, ki ima 23 let staro hčer, ki je invalidka. Radi bi preuredili kopalnico, kad bi zamenjali s tušem. Živijo zelo skromno.
  • Družini, ki ima otroka, dečka, z zdravstvenimi težavami. Redno obiskuje terapije, ima električni invalidski voziček, radi pa bi mu nudili eno operacijo v tujini (okrog 4.000 evrov) ali navadni invalidski voziček.
  • 5-članski družini s tremi otroki, 14 letna deklica Ilda, 8 in 2 letna fantka. Ilda je že od rojstva težko bolna, operirana je bila že takoj po rojstvu, kasneje še 12-krat. Je 100% paraplegik 1. kategorije, rojena s težko poškodbo hrbtenice. Obiskuje posebno šolo ( Kozara), največjo težavo ji predstavlja dihanje, ki ga ovira močna skolioza, tako da ima ponoči dihalni aparat. Zelo ji pomagajo posebne vaje, ki upočasnjujejo krivljenje hrbtenice, ki tako ukrivljena pritiska na pljuča in ji otežuje dihanje. Ker operacija ni možna, deklici pomagajo s posebnimi terapijami, ki pa so zelo drage.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down