Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Praznično leto v pričakovanju novih prostorov

Za nekatere v kratkih, za druge v dolgih 60 letih, je v šolsko stavbo vstopilo tisoče učencev, ki so pridobili temeljna znanja za nadaljnje šolanje in življenje“, je na včerajšnjem praznovanju 60. obletnice novogoriške Osnovne šole Milojke Štukelj dejal ravnatelj Janez Kobe. V letu praznovanja prenavljajo tudi stavbo, ki je vsa ta leta v skoraj nespremenjeni obliki kljubovala času.

Vendar ne le zidov, čas je pokazal, da so potrebne spremembe tudi v načinu poučevanja, je poudaril Kobe, ki se nadeja, da bodo novo šolsko leto začeli v prenovljenih prostorih, otvoritev le-teh, bo tudi del praznovanja 60 letnice, čeravno jo obeležujejo domala vse leto:

Potem, ko so učenci poskrbeli za iskriv kulturni program, so za omizje sedli nekdanji učenci in sodelavci ter prisotne popeljali po 60 letni poti, skozi pomembne mejnike. Ob prazniku so izdali tudi zbornik Prva šola v mestu, v katerem je zajetih 70 let osnovnega šolstva v Novi Gorici, 60 let osnovne šole Milojke Štrukelj in 35 let podružnične šole Ledine. Urednica Katjuša Batič:

Pohvalijo pa se lahko tudi z Kemijskimi novicami, v katerih je za ljubitelje kemije zbranih kar 50 novic zadnjih desetih let.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down