Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Poletna novost v Štanjelu za pospešitev kulturnega in turističnega razvoja

Stanjel Visit

Poletje v Štanjelu, enemu izmed najlepših biserov Krasa, bo popestrila novost. Območna razvojna agencija (ORA) Krasa in Brkinov v sodelovanju z Občino Komen in lokalnimi ponudniki tam letos prvič organizira Poletni festival, z namenom pospešitve kulturnega in turističnega razvoja kraja, kar se bo poznalo pri povečanem obisku in številu nočitev v samem Štanjelu, Občini Komen in celotni kraški regiji.

''Poletni festival, ki se bo letos v Štanjelu odvil prvič, bo zajemal kup kulturnih prireditev. Od junija, ki je že v izteku, do konca avgusta oz. septembra se bodo odvili različni dogodki, aktivnosti, koncerti, gledališke predstave, letni kino, odprtje razstav, delavnice, kulinarični dogodek na zelo visokem nivoju, umetniške delavnice,'' našteva Anja Tisel Zadnik, sodelavka za turizem na prej omenjeni agenciji.

V poletnem času deluje tudi krožna povezava med turističnimi znamenitostmi na področju geoparka Kras-Carso po sistemu “Hop-on Hop-off”. Storitev je na voljo vsako soboto in nedeljo, vse do 1. septembra, izvajala jo bosta dva kombija z osmimi sedeži za potnike. Poleg tega od ponedeljka do petka še naprej ostaja na voljo storitev prevozov na zahtevo Lokalno povezani s ToyotaGo. Glavni namen storitve je povezati turistične znamenitosti na področju nastajajočega čezmejnega geoparka Kras-Carso ter s tem omogočiti turistom in domačinom enostavno premikanje med lokacijami brez uporabe lastnega prevoznega sredstva.

Kras in Brkini pa že peto leto zapored domače in tuje obiskovalce vabijo na gurmansko raziskovanje destinacije. Do 29. septembra bo več kot 30 ponudnikov, povezanih v gastronomsko družino KrasPass Gourmet, ponujalo raziskovanje vin, lokalnih dobrot, vrhunske kulinarike ter čudes naravne in kulturne dediščine.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down