Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Poletje v Brdih bo v znamenju prestižnih glasbenih imen

Poetje Brda

Komaj so v Brdih zaključili poglavje majskega in junijskega enogastronomskega in športnega dogajanja, kateremu je utrip vnašala rdeča briška češnja, že napovedujejo pestro paleto glasbeno obarvanih poslastic. Briško gričevje bo tako kulisa harmonije vrhunskih imen klasične in moderne glasbene scene.

Direktorica ZTKMŠ Brda Tina Novak Samec: »Smo izjemno, izjemno veseli zaradi tega, ker so do nas pristopili že uveljavljeni organizatorji glasbenih in kulturnih dogodkov, tako iz Slovenije kot tudi iz tujine. Kar pomeni, da prepoznavajo v Brdih neko dodano vrednost in tisto primerno prizorišče, kjer bi lahko gostili tudi vrhunske glasbenike.«

Med zvenečimi imeni tega briškega poletja je maestro George Pehlivanian. 7. avgusta bo Vila Vipolže namreč prizorišče izvedbe Puccinijeve opere »La Boheme«, ki jo bo njegova profesionalna operna akademija izvedla ob peti obletnici delovanja.

Vrhunec pa bo še eno novo sodelovanje. Avgusta bodo Brda gostila dva dogodka nacionalnega projekta Imago Sloveniae – Podoba Slovenije. Gre za čisto novo sodelovanje, ki bo podarilo izjemno izkušnjo z romunskim pianistom Danielom Ciobanujem in Akademijo komorne glasbe Colluvio.

19. julija bo v Vili Vipolže odmeval glas Uroša Perića, kot ga označujejo svetovni glasbeni kritiki, enega redkih belcev, ki premore vokal in dušo črnskih glasbenikov. »V prvi vrsti bi radi omogočali našim domačinom, da si lahko dogodke svetovnega slovesa ogledajo tudi doma, po drugi strani obiskovalcem iz nekega bližnjega prostora, se pravi tistim enodnevnim, tako iz Italije, Slovenije, kot tudi Avstrije, mogoče Hrvaške. Glede na to, da tovrstni dogodki ne poznajo jezikovnih preprek, ponujamo te dogodke tudi vsem tistim, ki preživljajo dopust v Brdih v teh poletnih mesecih.«

Brici vabijo na kulturna doživetja že ta teden. Jutri bo Vila Vipolže gostila drugi briški večer Piccolo Opera festival, pred tem je operna podoknica odmevala na domačiji Čarga v Pristavem, briški tris 17. edicije vodilnega opernega dogodka na območju Furlanije Julijske krajine, pa se zaključuje 3. julija na dvorišču gradu Dobrovo. S harmonijo zvoka in poezije pa se bo odel tudi ta konec tedna, ko se bo v Biljani in Medani odvil osrednji del programa festivala Penčanje v Modani. 

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down