Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Podjetniki v Šempetru odprli Kabernetovo ulico

Devet podjetij, ki ima poslovne prostore v industrijski coni Polje v Šempetru, ob športnem centru, se ne druži le poslovno, ampak tkejo tudi družabne stike, in tako se je porodila zamisel, da bi to območje poimenovali Kabernetova ulica.

V petek so prvo Kabernetovo ulico v Sloveniji tudi simbolično odprli, čeprav formalni postopki še niso speljani. Pobudnik Marino Furlan, predsednik Intra lighting Group:

Med njimi je tudi Marko Koglot iz Prograf reklame:

Šempetrsko-vrtojbenski župan Milan Turk je dejal, da se je v tej poslovni coni veliko dogajalo že, preden je Hit te nepremičnine prodal podjetju Intra lighiting.

Kot so pojasnili pobudniki, gre v primeru poimenovanja ulice po vinski sorti za kulturno dediščino in si želijo tudi v povezavi s tradicijo pridelave vina prispevati k prepoznavnosti tega območja, ki leži na stičišču več vinorodnih okolišev. Nad idejo je bila navdušena tudi vinska kraljica Ana Protner:

Omenjeni podjetniki želijo sprožiti nadaljnje podobno poimenovanje ulic v regiji, ki bi se lahko povezale v vinsko cesto in postale tudi zanimiv turistični produkt. V Šempetru je prevladal kabernet...

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down