Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Okusi Japonske v Brdih, "rebula, logično, gre zraven"

Čeprav sta sake in lokalno pivo še vedno najpogostejša izbira, ko gre za alkoholne pijače, je na Japonskem tudi čedalje več ljubiteljev vina. Briška Klet, ki je tam prisotna že od leta 2006, opaža, da gre za rastoči trg, saj se naročila počasi, a stabilno povečujejo, sodelovanje pa se tke počasi, in previdno, prek umetnosti, pa tudi kulinarike.

V kulturi prebivalcev dežele vzhajajočega sonca ima ta namreč zelo pomembno vlogo. Tudi zato so včeraj v sodelovanju z japonskim veleposlaništvom v Sloveniji, pripravili večer spajanja japonske kulinarike in slovenskih vin, udeležil se ga je tudi  Hiromichi Matsushima, japonski veleposlanik v Sloveniji

tako Silvan  Peršolja, direktor briške vinske Kleti. Kot je še pojasnil, je Japonska zelo pomemben trg, kjer je letos tudi največji porasto naročil, v vseh letih, od leta 2006, tudi počasi in stabilno izvoz narašča

skratka, je zahtevno tržišče, ki pa obenem nudi veliko zadovoljstva zaradi natančnosti, stabilnosti in previdnosti njegovih kupcev. Ob tem je spomnil na dolgoletno sodelovanje, doslej so v zadnjih 15 letih Brda obiskali vsi japonski veleposlaniki, stike navezujejo tudi prek umetnosti, v okviru festivala Art circle - Krog umetnosti, domuje v Brdih v Hotelu San Martin Japonska kulturna ambasada.

(foto: Klet Brda)

Deli z drugimi:
Aktualno

Hrana za boljše razpoloženje

Preberi več

Počitniceee!!! Gremo k noni! Četrtek po 11:00 uri

Preberi več

Anuša Kodelja in Radoš Bolčina o filmski nagradi vesna - ta torek po 11ih!

Preberi več

Dobrodelna turneja Radia Robin

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down