Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Odprta kuhna se vrača v Novo Gorico in Vipavo

Odprta kuhna se bo tudi letos odpravila na pot po Sloveniji in od aprila do julija obiskala pet različnih lokacij, med njimi tudi Vipavo in Novo Gorico, kjer bo prvič gostovala na prenovljeni Delpinovi ulici.

Prvo gostovanje Odprte kuhne bo to soboto v Novem mestu, v sredo, 4. maja, pa se bo po skoraj triletnem predahu vrnila tudi v Novo Gorico, prvič predstavila na novi lokaciji na prenovljeni Delpinovi ulici. Po postanku v Slovenj Gradcu, pa se karavana vrača na Goriško in bo v soboto, 21. maja, drugič zapored gostovala v senci platan v bližini Glavnega trga v Vipavi, so sporočili organizatorji.

Županje in župani občin, v katerih gostuje Odprta kuhna, se strinjajo, da priljubljena kulinarična tržnica popestri družabni utrip, saj v mesta pripelje obiskovalce od blizu in daleč ter jim predstavi kulinarično ponudbo, ki v takšni pisani podobi ni na voljo vsak dan.

Odprta kuhna letos obeležuje 10. sezono delovanja in v tem času je odigrala ključno vlogo pri razvoju močne, kreativne, raznolike, radožive in mednarodno priznane slovenske kulinarične scene. Vesel sem, da jo po zaslugi naših obiskov spoznavajo ljudje po vsej državi. Ta gostovanja so vedno posebno doživetje, vzdušje je odlično, druženje sproščeno in z veseljem se vedno znova vračamo,” je pred začetkom turneje poudaril Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.

Dodal je, da so 10. sezono Odprte kuhne zasnovali kot največjo in najboljšo doslej, zato podobno sosledje gostovanj načrtujejo tudi za jesen. Vse Odprte kuhne bodo potekale v skladu z načeli organizacije okolju prijazne tržnice – jedi in pijače bodo stregli le v biorazgradljivih materialih in povratni embalaži, poskrbeli pa bodo tudi za možnost ustreznega ločevanja odpadkov.

(Foto: Odprta kuhna)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down