Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Robert Golob: "Najprej je treba zmagati na volitvah, potem se bomo ukvarjali s tem, koliko časa bomo zdržali"

V zadnjem času ni naslovnice, kjer ne bi zasledili Novogoričana, Roberta Goloba, še do nedavnega prvega moža družbe GEN-I, tudi novogoriškega mestnega svetnika, ki je prejšnji teden je tudi uradno stopil na politično prizorišče, v ponedeljek smo ga obiskali v enoti, kjer je še vedno zaposlen, v Kromberku. Kako vidi trenutno politično stanje v državi, o novih obrazih, o tem, da bo malo desen in malo lev, ali ima desnica negativen predznak,...

Robert Golob, dober dan.

Dober dan in lep pozdrav.

V zadnjem obdobju, če sodimo po naslovnicah medijev, burite zanimanje slovenske javnosti, ki na volitvah dobro sprejema nove obraze, če sodimo po preteklih, kot so Jankovič, Virant, Cerar, Šarec, pa vendar so njihovi uspehi na volitvah nato kratke sape, kaj boste vi naredili drugače v primeru uspeha na volitvah?

Najprej je treba zmagati na volitvah, potem se bomo ukvarjali s tem, koliko časa bomo zdržali, po drugi strani je pa res, da so razmere v državi take, da mi takega stanja, kot ga imamo zadnji dve leti, pa zagotovo ne bomo zdržali. To ne pomeni, da je vsaka rešitev boljša od nobene, ampak to pomeni, da je cilj, zaradi katerega se tudi sam vključujem v politiko, zelo jasen, to je zmaga na volitvah in sprememba politične kulture v državi. Da bomo začeli malo bolj spoštljivi biti eden do drugega, se med sabo spoštovati in predvsem, da bomo začeli govoriti o vrednotah sodelovanja in solidarnosti, in ne samo sejali sovraštvo in razkol med ljudi. Samo to, če nam uspe, da odpravimo ta razkol, ki je v zadnjem času sicer zaradi covida pa še zaradi česa drugega, smo naredili ogromno delo. To je glavni razlog, zakaj se gremo vse skupaj, kasneje, ko bomo uspeli dobesedno pomirit jezo med ljudmi, je pa nalog ogromno in cilji so ambiciozni. Mi jih ne skrivamo, ne ciljev, ne nalog, zagotovo imamo velike cilje, tako na področju zelenih politik, tako na področju javnega sektorja, kjer najbolj izstopa kriza v zdravstvu, ne samo zaradi covida, ampak kriza v zdravstvu na splošno, in pa tudi na medgeneracijskem dialogu, ker moramo poskrbeti za ranljive starejše, da bodo imeli varno starost, in hkrati omogočiti mladim, da bodo videli perspektivo v tem, da ostanejo v Sloveniji. To so tako neizmerno veliki izzivi, ampak nobenega izmed njih, če se ne najprej pomirimo med sabo in se začnemo obnašat spoštljivo, ne moremo nasloviti.

Celoten pogovor:

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down