Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Sinjem vrhu se je začela likovna kolonija Umetniki za Karitas

Na turistični domačiji Vidmarjevih na Sinjem vrhu se je začela letošnja mednarodna likovna kolonija Umetniki za Karitas. Na 28. ediciji, ki bo potekala vse do petka, letos sodeluje 10 umetnikov, ki so bili predhodno izbrani.

Pričakujemo kar pestre likovne rezultate, je povedala umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn: "Ker je tudi skupina takšna, zelo heterogena, mednarodna, sicer samo enim predstavnikom s tega mednarodnega področja, pa vendar se mi zdi zelo fajn, da lahko letos poudarim, da glavnino predstavljajo vendarle mladi likovni ustvarjalci, in to je še ena dodatna spodbuda."

Geslo letošnje kolonije in razstave Skupaj v istem čolnu se navezuje na besede papeža Frančiška, ki jih je izrekel ob začetku epidemije in z njimi želel opogumiti ljudi, da bodo zmogli tudi prek nenapovedane in pobesnele nevihte, pred katero smo se znašli. Od sodelujočih umetnikov pa pričakujejo raznolika dela, ki jih bodo nato razstavili in prodali ljubiteljem umetnosti. Denar od nastalih prodanih del bo zato letos namenjen družinam, ki so jih zaznamovale različne preizkušnje.

Ob ustvarjanju in druženju bodo med kolonijo potekali tudi spremljevalni dogodki, v četrtek pripravljajo dan odprtih vrat, na katerem bosta zbrane nagovorila koprski škof Jurij Bizjak in podžupan Občine Ajdovščina Ivan Krašna. S to prireditvijo se bo zaključila tudi akcija Dvigalo za Jožico.

(Foto: utrinek iz likovne kolonije iz preteklih let)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down