Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Med najprodornejšimi letos tudi Ajdovščina in Bovec

Morda bo lansko zmagovalko nagrade Zlati kamen 2022, novogoriško občino, letos vnovič nasledila občina iz Goriške regije. Med 12 finalistk razvojno najbolj prodornih občinam v Sloveniji, sta se letos uvrstili tudi občini Ajdovščina in Bovec. Letos bodo preverili tudi, kako so v občinah držali predvolilne obljube.

Podelitev nagrade, ki že vrsto let izvaja Planet GV, bo predvidoma 15. marca v Ljubljani. Med 12 finalistkami bo strokovni svet Zlatega kamna izbral štiri regionalne zmagovalke, na koncu pa še razvojno najprodornejšo občino, ki bo prejela letošnjo nagrado Zlati kamen. Iz zahodne Slovenije se je poleg ajdovske in bovške, prebila še blejska občina.

Strokovni svet se bo posebej osredotočal na razvojne premike v času zadnjega mandata s posebnim poudarkom na trajnostnemu razvoju, prilagajanju občin glede na klimatske spremembe ter vključevanju prebivalcev v odločanje. Pri izboru pa bodo glede na letošnje predvolilno leto tudi primerjali dosežke občine s predvolilnimi obljubami in ugotavljali, v kakšni meri so bile obljube izpolnjene. Spomnimo, zmagovalka lanskega Zlatega kamna je bila prav občina iz zahodne Slovenije, in sicer novogoriška.

(Foto: Planet GV)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down