Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Maja Keuc v Štanjelu predstavila svojo novo ploščo

Maja Keuc (Foto: Ana Rojc)

Minulo soboto smo v Štanjelu doživeli enkraten večer Pod zvezdami. Kraške dobrote so znova povezale obiskovalce, vrhunec večera pa je bil čarobni koncert odlične Maje Keuc. Na idilični domačiji Vina Kobal, kjer letos potekajo trije izjemni koncerti z ekskluzivno izkušnjo in intimnim vzdušjem, smo bili priča posebnemu glasbenemu dogodku. Pred tednom dni je domačija gostila razprodani koncert Klape Šufit, tokrat pa so ljubitelji vina in dobre glasbe lahko uživali v vseh pesmih z Majinega novega albuma "Sončnice".

»Kaj bi bil najboljši približek idealnemu dogodku? Ko se pod zvezdnatim poletnim nebom sreča dobra družba v objemu odlične glasbe, vrhunskih vin in okusne hrane. Maja je s svojim koncertom »odškrtnila« vrata in nas povabila v njen svet, predstavila svoj novi album, zapolnila tišino kraškega dvorišča ter segla do srca. Kljub večeru je sijalo sonce, ki te je pobožalo tudi ob slehernem požirku Kobalovih vin,« je povedal gledališki igralec Uroš Smolej.

Majo Keuc poznamo že vrsto let iz številnih glasbenih odrov, tako doma kot v tujini. Tokrat pa je na domačiji Vina Kobal ustvarila nepozaben, intimni koncert. Predstavila je vse pesmi z njenega zadnjega albuma "Sončnice" v magičnem ambientu, ki ga ponuja domačija, gledalci pa so lahko uživali v odlični glasbi, ob kozarcu vrhunske penine Kobal.

"Jaz sem se izredno veselila tega koncerta, ker je to točno tak ambient, kjer se mi kot zasedba zelo dobro počutimo. Vse te lučke in zvezde, je res domač 'vajb', potem se jaz kar sezujem sredi koncerta. Res čudovita izkušnja, zelo lepi ljudje, kraj je krasen, moram pa reči, da zdaj, ko pojem svojo avtorsko glasbo, je vse malo drugače. Tako, da grejo skozi mene eni resnično posebni občutki, ker je to v bistvu prvič na domačih tleh, da pojem svojo glasbo," je za naš mikrofon povedala Maja Keuc, ki prav kmalu prihaja tudi v Robinov koncertni studio.

Ostaja pa nam še ena čarobna sobota, 22. junija, ko bodo na odru domačije Vina Kobal zablesteli člani skupine Tabu.

»Zelo vesel sem, da se nas se zbralo tukaj preko 200, vseh obiskovalcev. Mislim, da smo se imeli lepo, da uživajo, koncert je bil fenomenalen, po koncertu nadaljujemo z degustacijo različnih vin in penin, ker želimo obiskovalcem ponuditi nekaj več, da ni to samo koncert, ampak da pridejo tudi na celostno glasbeno - vinsko doživetje,« pravi organizator Lenart Kobal.

Družina Kobal že od leta 1983 proizvaja vrhunska vina in penino, trenutno pa velja za eno najbolj prepoznavnih kraških vinotek. Pohvalijo se lahko z vrsto sodobnih penečih in mirnih vin iz lokalnih sort refošk, malvazije, sivega pinota, chardonnay-a in vitovske grganje. Vse pa nastaja na rodnih tleh v Štanjelu na Krasu, kjer je večstoletna dediščina vinogradništva in vinarstva zapisana v vsakem koščku zemlje.

Maja Keuc pa prav kmalu prihaja tudi v Robinov koncertni studio, kjer nas bo razvajala s svojo avtorsko glasbo. Ne zamudi in se hitro prijavi - z malo sreče lahko osvojiš dve vstopnici za najbolj intimno glasbeno doživetje na Goriškem.

FOTO: Ana Rojc

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down