Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kosmatinec je goriške gasilce precej namučil

V bližini travnika, v sosednji Gorici, so včeraj goriški gasilci imeli nenavadno intervencijo, saj so morali reševati medvedjega mladiča, ki se je zatekel na drevo. Prestrašenega kosmatinca so uspeli ujeti in predali gozdnim čuvajem, nam je povedal član goriške gasilske enote, Enea Cernic, ki je tudi sodeloval na intervenciji.

Kot je pojasnil, so bili včeraj gasilci že zelo zasedeni z velikim požarom v Mošu, ko je zagorelo predvidoma tudi več nevarnih odpadkov v zapuščenem industrijskem objektu nekdanjega podjetja Bertolini, v ulici Isonzo, zvečer pa so, nekaj po polnoči, prejeli še klic, da se v okolici Travnika, v Ulici Giustiniani, potika medved.

Na intervencijo se je ob polnoči in 40 minut napotilo 5 gasilcev, mladiča, ki se je zatekel na drevo, so skušali izvleči s pomočjo zanke. Sprva jo je medved grizel, nato pa so ga uspeli ujeti v mrežo. Predali so ga gozdnim čuvajem, ki so ga odpeljali v bližnje zavetišče. Sama intervencija je trajala dobre pol ure, zaključili so ob 1 in 15 minut.

Sicer pa naj bi medvedjega mladiča včeraj opazili tudi v Rožni dolini, tako da je kot kaže na Goriškem na pohodu medvedka, nekateri navajajo, da z dvema mladičema.

(Foto in video: Enea Cernic)

Deli z drugimi:
Aktualno

Špela Jakša: Žlica ubije več življenj kot puška! Četrtek!

Preberi več

Radio Robin na Festivalu briške češnje

Preberi več

Napoved oddaje: Civilna iniciativa proti delovanju asfaltne baze v Vrtojbi

Preberi več

NAGRADNA IGRA: Osvoji najboljšo malico!

Preberi več
Ne zamudi
Pokrovitelji
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down