Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Goriško poletje letos z več kot 100 dogodki po mestu in podeželju

Vrača se Goriško poletje, ki na različnih lokacijah v mestu in podeželju ter čez mejo med 13. junijem in 31. avgustom prinaša več kot 100 dogodkov. Uradno odprtje bo 14. junija, ko bo Novo Gorico obiskala kolesarska karavana dirke Po Sloveniji, večer prej pa bo prvi dogodek, in sicer prvi od treh Glasbenih večerov Tabor, v Dornberku.

Prvič dogajanje organizira javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina. Direktorica Erika Lojk: „Moči smo združili tako s kulturnimi izvajalci iz različnih institucij kot tudi z društvi. V dogajanje smo vključili tudi podeželski del Mestne občine Nova Gorica, tako da se bo kar nekaj dogodkov odvijalo tudi izven samega centra.“

Občani bodo v tem tednu prejeli zgibanko s programom poletnih prireditev, ki bo vključevala dogodke do 9. julija, drugi del zgibanke sledi v začetku julija.

Na prvi poletni dan, 21. junija, se bo ob 16. uri v središču Nove Gorice začel Praznik glasbe, ki je del priznane mednarodne iniciative 'Fête de la Musique'. Glasbeni nastopi se bodo odvijali vse do 23. ure na več lokacijah po mestu, vrhunec pa bo ob 21. uri na Ploščadi Silvana Furlana s koncertom skupine Katalena.

Med večjimi dogodki izpostavljajo tudi koncert Slavka Ivančiča in skupine Flirrt, ki bosta na sporedu 19. julija in 23. avgusta, ter Festival SAXGO24, ki se začenja 28. junija na Ploščadi Silvana Furlana v Novi Gorici.

Julija bo v Domu upokojencev Nova Gorica prva predstavo iz niza 27. Mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica. Med festivalskimi prireditvami bodo Letni kino Silvana Furlana (od 24. julija do 31. julija), Mednarodni festival Glasbe sveta (od 25. julija do 3. avgusta) ter Poletna scena (od 24. junija do 6. julija).

Poleg osrednjih dogodkov bodo tudi prireditve lokalnih društev, kot so praznik Šempasa Mohorjevo, B'ndimska kvatrnica v Braniku, Praznik polente in Poletna polenta, krajevna praznika Kromberk-Loke in Prvačina ter Kulturno-etnološka prireditev Kovaški odmev.

Goriško poletje se bo zaključilo z Dnevom ljubiteljske kulture, kjer se bodo predstavila kulturna društva, ki so del Zveze kulturnih društev Nova Gorica. Dan bo obogatil gastronomski festival Okusi brez meja na Delpinovi ulici, za glasbeno poslastico pa bo poskrbel tradicionalni koncert Goriškega pihalnega orkestra z uspešnicami skupine Queen.

(Foto: lanski utrinek s festivala SAXGO)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down