Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Goriški mojstri: Kje najti dobrega izvajalca za prenovo doma ali gradnjo?

(naročniška objava)

Isčete mojstre za prenovo doma? Danes je dobrega mojstra zelo težko najti. V goriški regiji pa so mojstri poleg tega trenutno še zelo zasedeni. V mestih kot so Nova Gorica, Ajdovščina, Tolmin, Vipava in ostalih mestih na goriškem, bo zato prenova zahtevala nekoliko več časa.

Kaj je prenova doma in kaj je novogradnja?

Na splošno se morate najprej odločiti ali želite nepremičnino le prenoviti ali pa obstoječo zrušiti in začeti znova. Za razliko od prenove doma, je novogradnja izvedba od začetka. Začne se z idejo oziroma z željami. Najprej moramo narediti finančni načrt, temu pa sledi iskanje zemljišča in projektanta. Ko projektant po vaših željah izdela projektno dokumentacijo skladno z vsemi prostorskimi akti, se lahko vloži projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja na upravno enoto v Novi Gorici, Idriji, Tolminu ali Ajdovščini. Ta del je ponavadi za samo prenovo doma nepotreben. Ko uspešno pridobite gradbeno dovoljenje pa se lahko lotite same gradnje. Tukaj nastopi velik problem, saj je trenutno v goriški regiji zelo težko najti izvajalce.

A za vas imamo rešitev, saj smo na omisli.si za vas zbrali vrsto različnih goriških mojstrov za vse vaše potrebe. Potrebovali boste recimo izvajalca gradbenih, obrtniških in inštalacijskih del ter mojstre za razna zaključna dela.

Specifika goriške regije so njene ekstremne vremenske razmere in sicer burja. Zaradi tega morajo goriški mojstri poznati pravilne detajle izvedbe. Posebaj pazljivi morajo biti pri gradnji strehe, fasade, pri nadstreških in dimnikih...

V kolikor nimate časa za samo načrtovanje vaše novogradnje, se lahko obrnete na različna inženiring podjetja, ki namesto vas opravijo vse potrebne postopke.

Prenova doma
Prenova doma na Goriškem je lahko izziv.

Vse kar rabite vedeti o prenovi doma na goriškem

Pri prenovi doma večinoma ne potrebujemo projektov. Obnavljajo oziroma zamenjujejo se namreč že vgrajeni elementi z novimi. Razen če posegamo v konstrukcijo objekta, za kar pa je potrebno gradbeno dovoljenje, ki ga pridobite na vaši upravni enoti. Na katero upravno enoto se obrniti pa je odvisno od tega, kje v goriški regiji stanujete. Pri prenovi pa četudi ne boste potrebovali gradbenega dovoljenja, vseeno potrebujete vrsto različnih mojstrov, ki vam bodo pomagali pri adaptaciji vašega doma. Katere vrste mojstrov pa je odvisno od obsega vaše prenove.

Lahko zamenjate samo okna, vrata ali notranjo opremo. Lahko pa v celoti prenovite notranjost. Večinoma pri prenovi doma potrebujemo obrtnike, za večje posege pa tudi gradbenike in elektro ter vodovodne inštalaterje. Zavedati pa se morate, da zaradi trenutne zasedenosti večine vrst mojstrov na goriškem, prenova ne bo tekla tako tekoče in hitro, kot bi si mislili.

Za lažje iskanje mojstrov v mestih kot so Nova Gorica, Ajdovščina, Vipava ipd. se lahko obrnete na Omisli.si/gradnja-obnova, kjer smo za vas preverili veliko mojstrov iz goriške regije in vam s tem olajšali vaš izbor.

Četudi pa boste našli ustreznega bodite pripravljeni na dolge dobavne roke za materiale in posledično zamik obrtniških del.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down