Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dolina Soče je tudi kulinarična destinacija

Za uvod v jesensko dogajanje sta v Posočju poskrbela že tradicionalni Festival pohodništva in Jestival okusov in umetnosti, ki sta se zaključila včeraj. Jestivalsko dogajanje je letos potekalo s ponudbo Jestivalskih menijev pri sedmih gostinskih ponudnikih na Kobariškem, vrhunec pa je bila sobotna Jestivalska tržnica.

Središče Kobarida so v soboto zavzele stojnice približno 20 ponudnikov najboljšega iz Doline Soče, od izdelkov, naravne kozmetike in jedi, značilnih za Posočje, kot so kobariški štruklji in bovški sir.

V občini so letos z dogajanjem zadovoljni, "izpeljali smo kar nekaj prireditev, veseli smo odziva ljudi," je v nagovoru povedal podžupan Marko Miklavič je poudaril, da gre za dokaz, da se počasi vračamo v staro življenje

Kulinarično dogajanje festivala se je prepletalo s Festivalom pohodništva v dolini Soče, ki je letos potekal že dvanajsto leto. Dolina Soče je znana po različnih „outdoor“ športih in čudoviti naravi, je pa tudi kulinarična destinacija, je poudaril direktor Zavoda Dolina Soče, Viljam Kvalič

Kvalić je pri tem omenil tudi kolektivno blagovno znamko Dolina Soče, gre za projekt, s katerim so pričeli v lanskem letu. „To je izbira najboljše kvalitete med rokodelskimi izdelki, med drugimi, kot je hrana, in združevanje teh izdelkov s storitvami. Veseli me, da smo se začeli povezovati, ne le znotraj naših občin, ampak da se tudi dejavnosti povezujejo: kmetijstvo, turizem, rokodelstvo,...“ Pomagali bomo vsem, ki so želiijo dvigniti kakovost storitve s strokovnjaki, ki jih imamo, je še dodal Kvalić.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down