Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Decembrski dobrodelni izzivi na Radiu Robin

Dobrodelnost (1)

Tudi letos bomo leto zaključili z dobrodelno noto, 'delili' bomo veselje in nasmehe! Skupaj bomo stopili za tri družine, ki potrebujejo pomoč.

Vsak ponedeljek bo v studiu Radia Robin zazvonil rdeč telefon! Voditelji Radia Robin bodo postavljeni pred izziv. Če ga bodo uspešno opravila, bomo s pomočjo Sparkasse v dobrodelni sklad prispevali sredstva.


Družinam lahko pomagaš tudi ti. Poljubni znesek lahko nakažeš na TRR Fundacije Vrabček upanja, s pripisom VERJEMI V JUTRI na Fundacija Vrabček upanja SI56 0475 0000 1565 243 (NOVA KBM d.d.)

Letos bomo pomagali trem družinam:

  • Tričlanski družini, ki ima 23 let staro hčer, ki je invalidka. Radi bi preuredili kopalnico, kad bi zamenjali s tušem. Živijo zelo skromno.
  • Družini, ki ima otroka, dečka, z zdravstvenimi težavami. Redno obiskuje terapije, ima električni invalidski voziček, radi pa bi mu nudili eno operacijo v tujini (okrog 4.000 evrov) ali navadni invalidski voziček.
  • 5-članski družini s tremi otroki, 14 letna deklica Ilda, 8 in 2 letna fantka. Ilda je že od rojstva težko bolna, operirana je bila že takoj po rojstvu, kasneje še 12-krat. Je 100% paraplegik 1. kategorije, rojena s težko poškodbo hrbtenice. Obiskuje posebno šolo ( Kozara), največjo težavo ji predstavlja dihanje, ki ga ovira močna skolioza, tako da ima ponoči dihalni aparat. Zelo ji pomagajo posebne vaje, ki upočasnjujejo krivljenje hrbtenice, ki tako ukrivljena pritiska na pljuča in ji otežuje dihanje. Ker operacija ni možna, deklici pomagajo s posebnimi terapijami, ki pa so zelo drage.

Za brezskrbne praznike in še več iskric v očeh!

DOBRODELNA AKCIJA Radia Robin in Fundacije Vrabček upanje

Donator:

Sparkase


Pokrovitelji veselega decembra na prazničnem Radiu Robin:

Telop1 Pokrovitelji Ok
Telop2 Pokrovitelji Ok
Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down