Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Danes še uradno: Posočje bo obiskala rožnata karavana

Danes so organizatorji Dirke po Italiji razkrili nove podrobnosti Gira 2022. Ta bo v 19. etapi znova obiskala Goriško, in sicer v petek, 27. maja, ko bo rožnata karavana obiskala Posočje. Letošnja dirka, ki je obiskala tudi Goriška Brda in Novo Gorico, je naletela na odličen sprejem pri slovenskih ljubiteljih kolesarstva.

19. etapa, ki bo predzadnja na dirki, prinaša zahteven vzpon na Kolovrat, sicer pa bodo kolesarji zavili v Slovenijo prek Učje, se spustili mimo Žage, skozi Trnovo, in Idrsko ter pričeli vzpon na Livek, po Livških Ravnah do Kolovrata in se nato čez sedlo Solarji vrnili v Italijo.

Začetek 19. etape, ki bo med zadnjimi letošnje 105. edicije dirke, se pričenja v mestu Marano Lagunare, v Furlaniji, dirka je dolga 178 kilometrov z vrhuncem na Kolovratu. Na Kobariškem bodo skupono prevozili 35 kilomterov, po prehodu sedla Solarji, bo sledil spust do Čedada, in ciljni vzpon na romarsko središče Stara Gora nad Čedadom ali Castelmonte. Naslednji dan sledi zadnja gorska etapa s ciljem na prelazu Fedaia, v nedeljo pa bo še zaključni kronometer s ciljem v Veroni.

Kot so že razkrili organizatorji, se bo Giro prihodnje leto pričel v Budimpešti, 7. maja. Na Madžarskem bodo prve tri etape dirke, nato se bodo kolesarji selili na jug Italije, na Sicilijo.

(Foto: wikipedia)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down