Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Bovški filmski festival po letu premora z naborom 36 filmov in spremljevalnim dogajanjem

Po enem letu se v bovški Kulturni dom vrača filmski festival Boff, ki v Bovec pritegne predvsem številne mlade ljuditelje aktivnosti na prostem. 14. Bovec outdoor film festival od danes do četrtka prinaša 36 krajših in daljših športnih filmov, med njimi tudi kar nekaj premier, predvsem na zaključni dan festivala v četrtek, ko pričakujejo tudi dober obisk.

Direktor festival Jan Maček izpostavlja: „Danes bi lahko rekel, da bi bi kar dali poudarek na okroglo mizo, ki se bo zgodila ob 16.ih, to je okrogla miza na temo Trajnostna mobilnost v Alpah in Sloveniji, nadaljujemo pa s predavanjem Luke Stražarje o zadnji uspešni alpinistični odpravi na Rolwalinng.“

Poleg današnje okrogle mize na temo trajnostne mobilnosti, je tudi sicer letos v ospredju naravovarstvena nota. Zvrstile se bodo razne delavnice, predavanja in izleti, na program so ponovno uvrstili dogodka: Freeride Kanin in Lavinska delavnica, poskrbeli bodo za varstvo najmlajših, na voljo bo stojnica s knjiga. „Zanimiva bo tudi razstava rokodelca, kolega iz Jesenic, Jureta Sodje, ki izdeluje boarde. Izleti so, delavnice so, če bo lepo vreme, se bo smučalo,“ še napoveduje Maček

Organizatorji pa se nadejajo, da bodo v okviru ukrepov za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom tokrat izpeljali festival v danem terminu. Zunanji dogodki so omejeni na manjše skupine, za dogodke v bovškem Kulturnem domu pa je potrebno izpolnjevati trenutno veljavni odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, bodo pa v času festivala zagotovili brezplačno testiranje s hitrimi testi na covid-19 na parkirišču pred Kulturnim domom Bovec, danes in v četrtek, v popoldanskem času.

(Foto: iz filma Life Lines / Življenjske linije, zgodba dveh prijateljev, ki bo na sporedu jutri ob 20. uri v Kulturnem domu Bovec, fb visitboff)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down