Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nova spletna platforma bo povezovala kulturne in turistične ponudnike na obeh straneh meje

Borderless Wireless

Včeraj - natanko tri leta zatem, ko je Nova Gorica skupaj z Gorico bila izbrana za Evropsko prestolnico kulture – so predstavili čezmejno spletno platformo “Borderless Wireless”. To je eden ključnih in najbolj pričakovanih projektov iz prijavne knjige, upravlja pa ga združenje EZTS GO.

''To je bila želja na naši strani, da bi tovrstno ponudbo združili na enem mestu in ima že kar dolgo brado. Danes je tu pred nami, končno je vzcvetela na krilih evropske prestolnice kulture,'' je dejal župan Mestne občine Nova Gorica Samo Turel.

To je več kot le spletna stran, saj je namenjena združevanju kulturne in turistične ponudbe v čezmejni razsežnosti. Od 28. decembra bo na spletni strani www.go2025.eu že mogoče krmariti po trijezični spletni strani v angleščini, slovenščini in italijanščini, predstavljeni bodo vsi projekti in novice iz programa evropske prestolnice kulture z zelo preprostim pristopom za uporabnike.

''Kar je pomembno poudariti, je to, da če smo se doslej z evropsko prestolnico kulture, poleg kulturnikov, ukvarjale predvsem institucije, bo to sedaj prva priložnost, da se s svojo ponudbo vključijo tudi drugi deležniki s celotnega čezmejnega območja tako na slovenski kot italijanski strani. Tu mislim predvsem na gostince, ponudnike prenočitev in vsega ostalega, kar naše območje ponuja in ni neposredno povezano z evropsko prestolnico kulture,'' dodaja Turel.

Ključno je, da bodo vsi podatki zbrani na enem mestu. Formalno so že potrjeni številni sodelavci. Na slovenski strani so to vsi severnoprimorski zavodi, ki se ukvarjajo s turizmom, od Krasa do Posočja in Idrije.

Leta 2024 bo izvedena druga razvojna faza projekta, ki bo v platformo vključila tudi turistično-informacijski razdelek o doživetjih, ki jih je mogoče izkusiti na tem območju. Na voljo bo vse, kar v digitalni obliki turistična destinacija lahko ponudi.

''Obstaja pa velika želja oz. prizadevali si bomo, da bi ta spletna spletna platforma ostala tudi po letu 2025 in na enem mestu združevala vse, kar to naše čezmejno območje ponuja, od kulturnih, zgodovinskih, turističnih, športnih do enogastronomskih dogodkov na obeh straneh meje,'' zaključi Turel.

Projekt “Borderless Wireless” koordinira Giulio Selvazzo iz združenja EZTS GO, portal je zasnoval Studio ButMaybe, ki se podpisuje pod grafično podobo prestolnice, razvila pa ga je agencija Kumbe iz Trenta, specializirana za turistične strani.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down