Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Krog umetnosti se je zavrtel tudi čez mejo na novo kulturno ambasado

Na skoraj 20 kulturnih ambasadah, večinoma v Brdih, je te dni zelo ustvarjalo, saj se je znova zavrtel krog umetnosti. Mednarodni festival vizualnih umetnosti, ki je lani segel v Vipavsko dolino, je tokrat presegel tudi državno mejo, čeprav so Brda vseskozi vpeta v čezmejno dogajanje, ob tem pravi direktorica briškega zavoda TKMŠ Tina Novak Samec:

Kjer so na domačiji Klanjscek na Oslavju (na naslovni sliki) odprli že 17. kulturno ambasado, ki ne bo zadnja v tem letu, kot napoveduje umetniški vodja projekta Klemen Brun.

Nastala dela v prejšnjem tednu so na ogled v Vili Vipolže, kjer so ob odprtju razstave in nove kulturne ambasade gostili tudi veleposlanika Republike Poljske v Sloveniji, dela, ki nastajajo v tem tednu, pa bodo razstavili v gradu Dobrovo.

Posebej tako Brun napoveduje še ločeno razstavo samo slovenskih likovnih del v Ljubljani. Sicer pa bo spomladanskemu delu festivala oktobra sledilo še dva tedna umetniškega druženja in ustvarjanja, skupno se bo tako letos na Art Circle zvrstilo okrog 80 umetnikov.

Deli z drugimi:
Aktualno

Rentni odkup stanovanja kot pomoč pri nizkih pokojninah? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

STARTUP STUDIO: Uspešno črpanje EU sredstev

Preberi več

Goriški tek in hoja za upanje & Festival NVO v Novi Gorici

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2022

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Napovedujemo
Pokrovitelji:
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down