Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Državno odlikovanje slovenskim podjetnikom v FJK

Ljubljana, predsedniska palaca. Predsednik republike Borut Pahor je vrocil drzavna odlikovanja red za zasluge Zdruzenju Slovenska izseljenska matica za prispevek k ohranjanju slovenske identitete in kulture pri Slovencih v tujini, medaljo za zasluge Slovenskem dezelnem gospodarskem zdruzenju za pomembno in vodilno vlogo na podrocju cezmejnega gospodarskega povezovanja v Furlaniji-Julijski krajini ter za 75 let dragocenega ohranjanja slovenstva v Italiji in medaljo za zasluge Sasi Verbic za dolgoletno uspesno delo za ohranjanje in uveljavljanje slovenske skupnosti v Srbiji.

Predsednik Pahor je danes vročil državna odlikovanja. Medaljo za zasluge je prejelo Slovensko deželno gospodarsko združenje za pomembno in vodilno vlogo na področju čezmejnega gospodarskega povezovanja v Furlaniji - Julijski krajini ter za 75 let dragocenega ohranjanja slovenstva v Italiji.

V imenu te stanovske organizacije podjetnikov slovenskega rodu je odlikovanje prevzel predsednik Robert Frandolič:

Pred dobrimi 40 leti se je delovanje SDGZ s tržaške pokrajine razširilo na goriško in kasneje še na videmsko. Danes Ima sedeže v Trstu, Čedadu in Gorici ter dve podružnici v obrtnih conah na Tržaškem. Organizacija nudi strokovno podporo pri delovanju na slovenskem in italijanskem trgu okoli tisoč podjetjem.

(Foto: Nebojša Tejić/STA)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down