Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Čezmejni stiki vzklili ob luči sv. Lucije, ogrnjeni s simbolično odejo

Čeprav v okrnjeni obliki in brez predvidenega sprehoda z lučkami so članice aktiva Goričanke na Trgu Evrope simbolično obeležile današnji praznik luči, ko goduje Lucija, in hkrati začetek sodelovanja z Društvom slovenskih upokojencev za Goriško, ki so mu predale ročno izdelano odejo, otroci v Novi Gorici in Štandrežu pa so izdelali lučke. Članica Goričank Katarina Strosar:

Tradicijo in običaje, povezane s sv. Lucijo, želijo prenesti na mlajše rodove, zato so se povezale z vrtčevskimi in šolskimi otroki, ki so si s sodelovanjem prislužili knjižna darila. Pomočnica ravnateljice Vrtca Nova Gorica, kjer so bile vključene enote Kurirček, Najdihojca in Kekec, Polonca Cijan:

Tudi v osnovni šoli Frana Erjavca iz Štandreža so ob tej priložnosti izdelali posebne lučke. Nekaj jih je danes na Trg Evrope prinesla učiteljica Sara Miklus:

Odejo, ki jo sicer Goričanke spletejo vsako leto, tokrat krasita roki v barvah zastav Slovenije in Italije v znak povezovanja, na krogu, ki simbolizira neskončnost in tudi mozaik na Trgu Evrope.

Je ob predaji povedala Sonja Božič iz zamejskega društva upokojencev.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down