Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Caterina Sinigoi močno trka na vrata svetovnega pokala

Caterina Sinigoi
Foto: Primorske novice

Nabrežinska alpska smučarka Caterina Sinigoi, ki se je poleti iz Smučarskega kluba Devin preselila v Smučarski klub Gorica in s tem prestopila pod okrilje Slovenske smučarske zveze, je uspešno začela novo sezono.

V slalomu ranga Fis NJR na prelazu Kreuzbergpass je prepričljivo zmagala. Varovanka trenerja Aleša Severa je sicer na istem prizorišču nastopila že dan pred tem, a je v drugem spustu odstopila.

20-letnica, specialistka za slalom, bi morala prvič v slovenskem dresu nastopiti že 27. novembra v italijanski Madonni di Campiglio, a se je nastopu odpovedala.

Že ta konec tedna jo čaka prvi nastop na evropskem pokalu, kar je bil eden glavnih razlogov za prestop v slovensko smučarsko zvezo. V avstrijskem Mayrhofnu bo nastopila najprej v veleslalomu, nato še v slalomu.

Kmalu pa jo lahko najbrž pričakujemo tudi na tekmah svetovnega pokala, svoje otroške sanje bi lahko uresničila že takoj po začetku novega leta.

V aktualni sezoni bo lahko izbirala le tekme v bližnjih Avstriji, Švici in Italiji, saj za bolj oddaljena prizorišča še nima finančnih sredstev. Uradno še ni del slovenske B-reprezentance, tako da si mora stroške kriti sama, zato že zavzeto išče sponzorje, ki bi ji pomagali odpraviti tudi to oviro.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down