Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

„Volja in želja spremeniti Novo Gorico v nekaj modernega“

V mestni občini Nova Gorica bo kot kaže 6 kandidatov, ki bi prihodnja leta vodili občino. Danes je uradno najavil kandidaturo kandidat Levice, Andrej Pelicon. Poleg že doslej znanih kandidatov - Klemna Miklaviča, Goriška.si, Sama Turela, Gibanje Svoboda, Tomaža Horvata, SD in Damjane Pavlice, SDS, pa se v župansko bitko podaja tudi Anton Harej, kandidat stranke NSi, kot nam je potrdil.

Levica se na tokratne lokalne volitve v mestni občini podaja z županskim kandidatom in s kandidatno listo za mestni svet. Nosilec liste in županski kandidat, Andrej Pelicon, 59-letni upokojeni šofer, pravi, da je ljudski človek, zna poslušati oziroma prisluhniti ljudem in je dobro seznanjen z njihovimi težavami. "Razlogi so, da me, kot prvič, soglasno podpira lokalni odbor Levica, dejstvo, da nismo slišani s strani mestne oblasti in seveda tudi volja in želja sprememniti Novo Gorico v nekaj modernega."

Kot upokojenec z nizko pokojnino na svoji koži občuti to, kar večina upokojencev, pritisk zaradi draginje in energetske krize, kar namerava nasloviti če bo župan. Med prioritetami navaja: "Prioritete so lahko zelo relativne, če vprašate nekoga na Banjšicah, bo rekel, da manjka vodovod, če vprašate mojega sina, bo rekel, da mu manjkajo stanovanja. Tako da, to mora iti vse vzporedno. Poleg EPK-ja, je potrebno bistveno več odločnosti in poguma z umeščanjem neprofitnih, dostopnih stanovanj, umeščanjem obrtnih con, pa ne samo v Novi Gorici, kot mestu, ampak tudi v vsej okolici. Ena važnih tem, ki me zelo boli, je neučinkovit javni potniški promet, mestni in primestni, ki mora biti v strogi navezavi s sosednjo Gorico."

Občina za vse – za solidarno Novo Gorico! je geslo, s katerim se podaja lista na volitve, na njen so med drugimi gledališka igralka Medea Novak, državni sekretar na Ministrststvu za kulturo Marko Rusjan ter filozof in univerzitetni profesor Mirt Komel.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

NAGRADNA IGRA: DAN ŽENA

Preberi več
Oglasi
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down