Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Bovcu in Kobaridu ostajata Mlekuž in Matajurc, v Tolminu 2. krog: Bratuž - Červ

V Posočju ostajata trdno v sedlu tako kobariški župan Marko Matajurc kot bovški Valter Mlekuž. Čeprav je ta imel kar tri protikandidate, je povedel z 50,56 odstotka glasov, Matajurc pa je z 74,80 % premagal Roberta Kavčiča.

V Bovcu, kjer je bila volilna udeležba 58,04 %, so zaupali delu dosedanjega župana, ki je letos kandidiral s svojo listo. Mlekuž, ki je bil presenečen nad zmago v prvem krogu, tako začenja svoj tretji mandat.

"Vedel sem, da mi ljudje zaupajo, da stojijo za mano, da verjamejo, kaj sem naredil v osmih letih iz Bovca. Ampak res sem malo presenečen: med štirimi kandidati sem pričakoval, da bom prišel v drugi krog, ampak danes pa je presenečenje tako in ponosen sem na moje Bovčane, da mi verjamejo in mi zaupajo. Gremo naprej! Moj slogan je bil Gradimo Bovško naprej."

Mlekuž, ki je dobil v občinskem svetu tri mandate verjame v svojo ekipo, predvsem pa se veseli nadaljevanja številnih projektov, ki so v teku, med njimi je tudi prenova Kanina:

"Vemo, da imamo načetih veliko investicij, zelo sem bil vesel izjave v Sobotni prilogi Dela ministra Matjaža Hana, ko je jasno povedal, kaj nameravajo s Kaninom."

Tudi v Kobaridu je pričakovanja volivcev upravičil stari / novi župan Marko Matajurc, ki je prav tako kandidiral s svojo listo in zasedel 3 mesta v občinskem svetu. Zmago je pričakoval, saj je „po njegovih besedah“ za njim uspešen mandat:

"Štiri leta intenzivnega dela za ljudi. To je preprosta formula. Imamo kar nekaj projektov, ki so bili konec koncev tudi na državnem nivoju izpostavljeni kot neka dobra zgodba. To je nedvomno stanovanjska soseska na območju Svina, kar pomeni 40 do 50 gradbenih parcel za mlade družine, bila je izpostavljena tudi na državnozborskih volitvah kot zgodba o uspehu, ki se bo v tem mandatu nadaljevala in tudi zaključila in nedvomno tudi subvencioniranje mleka in mesa kmetom, čeprav je povzročilo kar nekaj prahu, in lepo, da ga je povzročilo, kajti skozi to bomo tudi reševali tiste detajle, ki jih bo treba popraviti, dodelati in zgodbo nadaljevati."

Volilna udeležba v Kobaridu je bila visoka, saj se je na volišča odpravilo kar 65,67 % volilnih upravičencev.

V Tolminu bodo volivci 4. decembra znova odšli na volišča: v drugem krogu se bosta namreč pomerila Oton Bratuž in Alen Červ. Bratuž, kandidat SDS, je po neuradnih podatkih zbral skoraj 40 odstotkov glasov, Červ, kandidat SD, pa nekaj manj kot 35 odstotkov. Neodvisna kandidatka Maša Klavora je prejela 26 odstotkov glasov.

Bratuž je včeraj po razglasitvi rezultatov povedal: „Z rezultatom sem zelo zadovoljen, po vseh obiskih v vseh KS sem nekako pričakoval dober rezultat, mogoče ne tako dober, kot se je na koncu pokazal.“

Červ pa je včeraj takole strnil misli glede rezultatov prvega kroga: „Predvsem sem ponosen na ekipo in na vse, kar smo naredili v prvem krogu, da smo dejansko občankam in občanom uspešno predstavili načrt razvojnega preboja, vesel pa sem tudi skupnega rezultata, ker jasno nakazuje, da je v občini Tolmin čas za spremembe.“

V Tolminski občini se je na volitve podalo slabih 58 odstotkov volivcev, kar je za pet odstotnih točk več kot pred štirimi leti.

(Foto: veselje v štabu bovškega novega - starega župana Valterja Mlekuža)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down