Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V boj za župana Nove Gorice tretjič tudi Harej

Za mesto novogoriškega župana se potegoval tudi Anton Harej. Na lokalne volitve se podaja s podporo stranke NSi, sicer pa ni novinec na lokalnem političnem parketu. Več mandatov je sedel v novogoriškem mestnem svetu, to pa je tudi njegova tretja županska kandidatura. Univerzitetni diplomirani politolog v svojem volilnem programu poudarja uravnotežen razvoj podeželja in mesta.

Kaj potrebuje mesto? Po našem mnenju mesto potrebuje najprej dobro prometno politiko. Predlagamo zahodno vpadnico iz Prvomajske proti Rožni Dolini in pa povezavo Vojkove ulice s solkansko obvoznico.“

Poleg tega poudarja, da se mora občina zelo dobro pripraviti na Evropsko prestolnico kulture, ki jo v letu 2025 gosti Nova Gorica v partnerstvu z Gorico, zato da bodo učinki projekta dolgoročni in to za širši prostor. Znotraj mesta pa je treba urediti predvsem parkirišča, obnoviti obe parkirni hiši na Ulici Gradnikove brigade, in prav tako parkiranje na Cankarjevi ulici v Novi Gorici.

Pri podeželju pa najbolj vidimo razvoj v prometnicah, predvsem v trajnostni mobilnosti, kar pomeni kolesarske poti, pešpoti in razvoj turizma, predvsem z obnovo Laščakove vile v Rožni Dolini kakor tudi Rihemberškega gradu. Rihemberški grad je gotovo biser, v desetih letih žal nismo uspeli še pridobiti gradbenega in to je treba gotovo nujno nujno popraviti.“

Med kratkoročnimi cilji izpostavlja povezanost s krajevnimi skupnostmi, zaposlenimi na občini in vodstvenim kadrom javnih zavodov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Startup studio: Proces inoviranja s Taro Brus

Preberi več

Nasilje otrok in mladostnikov – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Radio Robin na Goriškem teku in hoji za upanje

Preberi več

Incastra: zeleno, trajnostno in digitalno - ponedeljek po 11.00 uri

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2023

Preberi več

DOBRE ZGODBE TEDNA - petek po 11.uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down