Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Stegel z Listo z vizijo najprej nad urejanje vodooskrbe

Kandidaturo za župana občine Kanal je v četrtek vložil Miha Stegel, prvi obraz Civilne iniciative Danes!

Ta korak je napovedal v začetku septembra in kot je prejšnji teden ponovil, je potrebne podpise podpore zbral takoj: “Posebej se zahvaljujem vsem, ki so dali že prvidan svij podpis za podporo, s tem so dali meni in celotni ekipo še dodatnih moči in zagona in vsekakor smo prepričani, da bomo uspešni.”

Stegel se je v javnosti prvič pojavil ob sprememinjanju prometnega režima na obnavljenem trgu Kontrada v Kanalu. Postal pa je znan zaradi boja za preureditev oskrbe z vodo v Anhovem in Desklah ter kot eden od pobudnikov referenduma o zakonu o vodah. V volilno tekmo se spušča skupoj z Listo z vizijo, katere nosilec bo košarkar Jan Močnik. In kaj jih je spodbudilo k temu, je Stegel strnil tako: “V zadnjem mandatu smo mnenja, da občina ni bila na strani ljudi, verjamemo, da je to edini namen občine, pravzaprav – da ščiti interese in same prebovalce. In mislimo, da so nujno potrebne spremembe, da se odloča z argumenti, da se vključi v odločanje mlade, starejše, ter da poskrbimo, da se bodo družine odločale ostajati v tej občini.”

Ena prvih nalog, ki bi se jo zadali, je kajpak urejanje vodooskrbe ...“Vsekakor moramo zagotoviti primarni vodni vir iz Mrzleka za Deskle, poskrbeti je treba tudi za ostala naselja za pitno vodo.”

Hkrati je županski kandidat naštel, da je treba izboljšati šole, zgraditi dom za starejše in varovana stanovanja, s čemer naj bi se dolgo odlašalo brez razloga, vzpostaviti lokalne prevoze, občino voditi z vizijo. Kot rečeno, bo za ta namen na volitvah nastopil skupaj z Listo z vizijo. Podpirale naj bi ga tudi druge politične skupine, katere, pa Stegel še ne razkriva.

(z leve proti desni: Jan Močnik, Miha Stegel in Lucia Pascolat, foto: Daniela Löhn)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down