Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

"Nova Gorica tako blizu Ljubljane, kot doslej, še ni bila"

Jeseni nas čakajo najprej predsedniške, nato še lokalne volitve, ki bodo 20. novembra. V novogoriški občini se počasi že kažejo obrisi kandidatov, ki bodo izzvali sedanjega župana, Klemna Miklaviča. Danes je še uradno kandidaturo za župana napovedal kandidat stranke Gibanje Svoboda.

Kot se je že nekaj časa ugibalo v javnosti, gre za dolgoletnega direktorja novogoriškega sodišča, Sama Turela. Ob prisotnosti predsednika in podpredsednika stranke, premierja Roberta Goloba ter ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu, Mateja Arčona ter poslanke Mirjam Bon Klanjšček, treh Novogoričanov, je danes pri Starem jezu v Solkanu razkril, zakaj se podaja na volitve. „Do kandidature je prišlo, ker kot član te skupnosti želim, da to območje izkoristi vse tiste priložnosti, ki jih ima, vse tiste adute, ki so v rokavu in se premakne tam, kjer smo že dalj časa na mestu in da izboljšamo tisto, kar je pa v redu.“

Nova Gorica tako blizu Ljubljane, kot je sedaj, še ni bila, je še izpostavil Turel. Glavni cilji oziroma poudarki programa, ki še nastaja, pa so... „na gospodarstvu in razvoju podjetništva, na stanovanjski politiki, na urbanistični zasnovi, ki je usmerjena 30 let v prihodnosti, v razvoj infrastrukture, zelo pomemben projekt, ki se nam obeta, je Evropska prestolnica kulture, zato tudi tu računamo doseči tak dogodek, ki bo v ponos vsem občanom in nenazadnje, kar se nam zdi zelo pomembno, želimo, da bi občinska uprava spet postala odprta, učinkovita, za ljudi dostopna.“

"Še nikoli do sedaj ni bilo iz enega kraja toliko političnih funkcionarjev, kot jih je danes, iz Nove Gorice," je poudaril tudi predsednik stranke, Robert Golob, kot najpomembnejša pa je izpostavil dva projekta: zelena delovna mesta, saj imajo Novogoričani veliko znanja na tem področju in stanovanjsko problematiko, kjer je prihodnje leto napovedal "velikanski korak naprej": "In verjamem, da se bo ravno Nova Gorica lahko na tem področju sedaj, z vključitvijo v to shemo, izvila iz tega primeža, da stanovanj, ki bi privabljali mlade strokovnjake, zato, da bodo napolnili ta zelena delovna mesta, da lahko naredimo en velik korak naprej. "

Znan je tudi že kandidat stranke SDS, in sicer Damjana Pavlica, sedanja podžupanja, nam je potrdila predsednica mestnega odbora stranke, Elena Zavadlav Ušaj. Tudi SD bo imel svojega kandidata, je pred časom potrdil vodja svetniške skupine v mestni občini, Saša Kogovšek. Med kandidati pa ne bo Črtomirja Špacapana, ki je danes v Solkanu prišel podpreti Sama Turela. Je pa ob tem napovedal, da bo kandidiral s svojo listo za mestni svet.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down