Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Logar in Pirc Musarjeva v drugi krog, kako smo glasovali v goriški regiji?

Kdo bo naslednik Boruta Pahorja, bo znano v drugem krogu. Po dobrih 99 odstotkih preštetih glasov, je Anže Logar prejel največ, slabih 34 odstotkov glasov (33,96), na drugem mestu pa Nataša Pirc Musar s slabimi 27 odstotki (26,87). Volitev se je udeležilo nekaj več kot 51 odstotkov upravičencev (51,06).

Neuradni izidi volitev kažejo, da se bosta v drugem krogu pomerila Anže Logar in Nataša Pirc Musar. Milan Brglez na tretjem mestu je zbral 15,41%, Vladimir Prebilič 10,66%, Sabina Senčar 5,95%, Janez Cigler Kralj 4,35% in Miha Kordiš 2,80%.

VOLITVE_PRS
(foto: DVK)

Premier Robert Golob, ki je podprl Milana Brgleza, je po današnjem glasovanju v Kromberku povedal, kaj pričakuje od novega predsednika: »Pričakujemo predvsem to, da bo na eni strani nadaljeval to, kar je Borut Pahor kot predsednik zastavil v mednarodnem prostoru, hkrati pa se tudi nekoliko bolj aktiviral v domačem prostoru, z vidika, da bo deloval kot moralna avtoriteta, tudi pri kakšnih odklonih, če bo do njih prihajalo. Pa četudi bomo mi tisti, ki bomo take odklone izvajali.«

https://twitter.com/Gibanje_Svoboda/status/1584139950215532544

Predvsem pa pričakuje, da bo predsednik užival veliko zaupanje Slovenk in Slovencev, zato naj se prebivalci tudi v drugem krogu v čim večjem številu udeležijo volitev. »Sem prepričan, da bo drugi krog jasno pokazal, da je volja ljudi za reči ne eni politiki in  podpirati drugo politiko, tako jasno, kot je bilo 24. aprila,« in dodal, da je jasno, koga sam v drugem krogu ne bo volil.

In kako smo glasovali v goriški regiji? Slavil je Anže Logar, najbolj prepričljivo v volilnem okraju Ajdovščina z dobrimi 44 odstotki, kjer so zabeležili tudi najvišjo volilno udeležbo na severnem Primorskem, in sicer se je volitev udeležilo 57 odstotkov volilnih upravičencev (57,43). Sledi volilna enota Idrija z dobrimi 54 odstotki (54,37), Nova Gorica 1 (53,90), Tolmin (53,64) in Nova Gorica 2 (51,45). Najmanj je Logar zbral v volilnem okraju Nova Gorica mesto, kjer je zanj glasovalo nekaj več kot 28 odstotkov volivcev, tu je bila tudi najbolj tesna razlika med Pirc Musarjevo in Brglezom, ki sta prejela dobrih oziroma slabih 24 odstotkov glasov.

(Foto: DVK)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down