Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Izzivalca tudi v občinah Miren - Kostanjevica in Kobarid

Volilna kampanja za lokalne volitve, 20. novembra, se je pričela, včeraj se je iztekel rok za vlogo kandidatov za župane in za občinske svetnike. Tik pred zdajci so se karte premešale v občini Miren - Kostanjevica in Kobarid. S podporo stranke Socialistična partija Slovenije, je kandidaturo za župana občine Ajdovščina vložil tudi nekdanji župan Marjan Poljšak.

Čeprav je ponekod že kazalo na to, da bodo ponekod aktualni župani brez izzivalca, so včeraj tik pred zdajci protikandidata dobili tudi v občini Kobarid, kjer bo Marka Matajurca, Lista za vodo, s svojo listo izzval nekdanji župan Robert Kavčič, včeraj je kandidaturo vložil tudi Primož Nemec, ki bo kot kandidat stranke SD izzval Mauricija Humarja v občini Miren - Kostanjevica.

V mestni občini Nova Gorica je župansko kandidaturo vložilo 6 kandidatov, nam je včeraj potrdila Tjaša Pavlica Harej, tajnica občinske volilne komisije v mestni občini. Seznam kandidatov za člane mestnega sveta pa je vložilo 12 strank oziroma list: Lista za razvoj, SDS, Levica, Gibanje Svoboda, SNS, SD, Nova Slovenija – Krščanski demokrati, Zveza za Primorsko, Goriška.si, Manojlović - Miklavič, DESUS, Lista MDRUZI in Državljansko gibanje Resni.ca.

Na Ajdovskem so kandidaturo za župana vložili 4, Tadej Beočanin, SD, Nada Pirjevec, Gibanje Svoboda, Jožko Premrn, NSi in Marjan Poljšak s podporo stranke Socialistična partija Slovenije. V občini Vipava bo Gorana Kodeljo izzval Anton Lavrenčič, oba kandidirata s podporo volivcev. Za občinski svet so liste vložili: SDS, NSI, ZZP, SLS, SD, Lista Gorana Kodelje in Lista Za ljudi. Med dvema bodo odločali tudi v občini Komen: Erik Modic kandidira kot neodvisen kandidat s podporo volivcev, Bojan Žlebnik pa kot kandidat stranke Gibanje Svoboda.

V občini Tolmin so kandidaturo vložili Oton Bratuž, SDS, Alen Červ, SD s podporo Desusu in Maša Klavora s podporo volivcev s prvopodpisanim Urošem Brežanom. V prihodnjem 4-letnem sklicu občinskega sveta se poteguje 9 strank oziroma list: Desus, Gibanje Svoboda, Lista Skupaj, Maša Klavora z ekipo, N.Si, SDS, SLS, SD in ZZP.

Na Bovškem bodo trije kandidati, listo s podpisi volivcev so oddali aktualni župan Valter Mlekuž, Adis Hrovat, lista Naša dolina naš dom ter Kristjan Omerović, Lista za Posočje Bovec. Prav tako bodo trije v občini Brda, Kanal ob Soči in Renče - Vogrsko. V slednji so kandidaturo vložili Tarik Žigon, s podporo volivcev, Borut Zorn, Gibanje Svoboda in Aleš Furlan kot kandidat SD. V občini Kanal ob Soči se bodo za županski stolček udarili: Tina Gerbec, kandidatka SD s podporo stranke DESUS, Ermin Hvalica, kandidat SDS in Miha Stegel s podporo volivcev in novoustanovljeno Listo z vizijo. V Brdih bosta "večnega župana" Franca Mužiča z istomimensko listo, izzvala kandidatka SDS, Teja Jelina in Karlo Peršolja z Listo za Brda.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down