Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Drugi krog predsedniških volitev, za koga bo današnja 13.ica srečna?

Danes smo odločali o novem predsedniku oziroma predsednici republike: koliko glasov sta prejela Anže Logar ali Nataša Pirc Musar bo predvidoma znano že okrog 19.30.

Slovenija izbira naslednika Boruta Pahorja. Do 11. ure je po podatkih okrajnih volilnih komisij glasovalo 248.333 volivcev oz. 14,66 odstotka vseh volilnih upravičencev. Na predsedniških volitvah leta 2017 je bila v drugem krogu do 11. ure volilna udeležba 12,31-odstotna. Do 16. ure je glasovalo slabih 37 odstotkov volivcev.

V Kromberku je pozno popoldne svoj glas oddal tudi predsednik vlade Robert Golob. Predvolilno kampanjo je ocenil kot dobro, ni bilo velikih, žaljivih poskusov diskreditacije: »Ni bila toksična, ali da bi zastrupljala ozračje, kar je zelo pozitivno.«

Danes bo dogajanje podrobno spremljal od doma in čestital zmagovalcu – kdaj se namerava sestati z novim predsednikom države? »To je odvisno od njiju,  verjetno bosta sama rabila kakšen dan ali dva, ne bomo »forsirali« tega,  nenazadnje imamo časa do 22. decembra, do takrat sedanji predsednik Pahor ostaja na mestu. Tako da ni potrebe po hitenju.«

"Volivke in volivci so tisti, ki bodo danes odločili," je še poudaril Golob. Spomnimo, v prvem krogu je največ glasov dobil Anže Logar, 34 odstotkov, Nataša Pirc Musar pa je kot druga prejela 27 odstotkov glasov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down