Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Damjana Pavlica bi kot županja mestne občine dala večji poudarek gospodarstvu

Ženska energija je zelo pomembna, je prepričana Damjana Pavlica, kandidatka stranke SDS za županjo mestne občine Nova Gorica. Njeni doslej znani proti kandidati so aktualni župan Klemen Miklavič, Goriška.si, Tomaž Horvat, SD in Samo Turel, Gibanje Svoboda.

72-letni Pavlici energije ne manjka, izhaja iz gospodarstva, več časa je že v mestnem svetu, v zadnjem mandatu pa je delovala kot podžupanja, pristojna za družbene dejavnosti.

Izkušnje iz teh različnih sfer pa bi sedaj uporabila kot županja mestne občine, ključni poudarek pa je predvsem na gospodarstvu, je izpostavila na včerajšnji uradni predstavitvi programa: „Možnost za razvoj gospodarstva je predvsem v tem, da dobivamo nove cone, kamor se lahko selijo tudi podjetja iz centra Nove Gorice in da imajo potem možnost za širitev in razvoj. Cona bo hitro zapolnjena in mislim, da moramo iskati nove možnosti, sem že v prejšnjem mandatu poudarjala logistični in poslovni center nekje ob avtocesti.“

Izpostavila je tudi projekt, za katerega se je zavzemala, in sicer za nov regijski center Pošte Slovenije, tega bi gradili na Ajševici, poudarja tudi svojo vlogo v zadnjem mandatu, ko se je zavzela za brezplačne prevoze za starejše, za pospešitev postopkov pri gradnji amfiteatra pri SNG Nova Gorica ter številne druge. „Mestna občina Nova Gorica potrebuje tudi stanovanja, kar govorimo že cel čas, ampak predvsem mora biti tako spremenjen prostorski načrt, ki se mora prilagajati potrebam graditeljev stanovanj in ne, da je sam sebi namen. Ker, če bomo imeli stanovanja, se bodo ljudje tudi vračali nazaj v Novo Gorico in to pomeni motor za razvoj Nove Gorice.“

Kot prebivalka Šempasa, želi večjo vlogo dati podeželju in storitvam, ki morajo biti tudi tam na voljo občanom, to je na včerajšnji predstavitvi poudaril tudi vodja poslanske skupine SDS, Danijel Krivec, ki meni, da bo Pavlica znala z operativnim pristopom marsikje pospešiti zadeve, kar je v Novi Gorici v preteklih letih manjkalo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down