Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Beočanina bo izzvalo več kandidatov

V Ajdovščini bo kljub začetnemu zatišju, kot kaže, kar nekaj kandidatov, ki bo izzvalo sedanjega župana, 40-letnega Tadeja Beočanina.

Da se bo potegoval za svoj tretji mandat, je Tadej Beočanin, kandidat stranke SD, s podporo stranke Levica, Liste Burja in Zveze za Primorsko, potrdil že pred kratkim: „V tretjem mandatu želim predvsem nadaljevati vse tisto, kar je bilo zastavljenega in začrtanega v zadnjem obdobju, projektov res ni malo in jih želim pripeljati do zaključka, torej do realizacije. Zagotovo pa bom tekom volilne kampanje predstavil tiste nove projekte, ki bodo verjetno pomenili še neko dodatno vrednost našemu okolju.“

(Tadej Beočanin)

Tudi Gibanje Svoboda se bo preizkusilo na ajdovskem igrišču, za stranko bo kandidirala 58-letna Nada Pirjavec, vodja lokalnega iniciativnega odbora stranke, zaposlena na Inšpektoratu RS za infrastrukturo.

Rokavice si bo na lokalnih volitvah nadel tudi 77-letni Marjan Poljšak, nekdanji ajdovski prvi mož. V kolikor prihodnji teden na Upravni enoti zberem dovolj podpisov podpore, bom kandidiral, nam je včeraj potrdil nekdanji župan, ki je občino vodil 14 let, do leta 2014. Pričakuje pa, da jih bo tudi zbral. V vabilu občankam in občanom za podporo, pa je zapisal, da želi kandidirati, „ker je nujno zamenjati sedanjo nedemokratično (ne ljudsko) vladajočo občinsko politiko Tadeja Beočanina in Mitje Tripkovića, ki ne vključujeta sodelovanja in predlogov prizadetih, med njimi tudi izkušenih strokovnih domačih ljudi, ampak usmerjata priprave ter izvajanja negospodarnih investicij, s prevelikimi stroški, bogate novogradnje namesto cenenih adaptacij, rezultat je prevelika zadolženost občine in nerešeni problemi po celi občini.“

(Marjan Poljšak)

Svojega kandidata bo kot kaže imela tudi stranka NSi, za katero bo najverjetneje kandidiral predsednik občinskega odbora in svetnik Jožko Premrn.

(Jožko Premrn)

Danes pa naj bi padla tudi odločitev stranke SDS, nam je povedal Miha Kapelj, predsednik občinskega odbora in svetnik, ki je Beočanina izzval pred 4 leti.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down