Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Žnidarčič s petim naslovom svetovnega prvaka do zgodovinskega rekorda

Ne le, da je goriški kajakaš Nejc Žnidarčič v Bratislavi ubranil naslov svetovnega prvaka v sprintu na divjih vodah, ampak je postavil zgodovinski mejnih, saj pet naslovov najboljšega na svetu v tej disciplini ni uspelo osvojiti še nikomur od leta 1952, odkar so na sporedu svetovna prvenstva.

Tekmece je ugnal za dobre pol sekunde.

To je bilo za 37-letnega člana KK Soške elektrarne drugo odličje na tem SP, saj je osvojil tudi ekipni bron. V letošnji sezoni mu sicer ni teklo vse po načrtih, saj je evropsko prvenstvo končal na četrtem mestu, brez zmage pa je ostal tudi v svetovnem pokalu. V soboto pa je na tehnično zahtevni progi znova pokazal svoje mojstrstvo.

Žnidarčič bo naslednjo tekmo svetovnega pokala v tej dolgi sezoni izpustil in se odpravil na poročno potovanje, nam je še povedal po včerajšnjem povratku domov.
V finalu, kamor se je uvrstila s petim časom polfinala, je veslala tudi kanuistka iz Posočja Alja Kozorog in prvenstvo po napaki v zgornjem delu proge zaključila na desetem mestu, kar pa pravi, da je velika izkušnja za naprej. (Foto: KZS)

Deli z drugimi:
Aktualno

To sredo, takoj po 11.: Vse višji davki suše, lahko Vipavska dolina,"slovenski vrt" znova zacveti?

Preberi več

O nagrajenih inovativnih učnih oblikah in ljubiteljski kulturi - v ponedeljek ob 11h

Preberi več

KORAKI DO USPEHA: Kaj pa družbena odgovornost delodajalcev? Torek!

Preberi več

Parada učenja in Radio Robin V ŽIVO

Preberi več

Robin Hud festival v Deželi prijateljev

Preberi več
Ne zamudi
Pokrovitelji
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down