Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Žnidarčič s petim naslovom svetovnega prvaka do zgodovinskega rekorda

Ne le, da je goriški kajakaš Nejc Žnidarčič v Bratislavi ubranil naslov svetovnega prvaka v sprintu na divjih vodah, ampak je postavil zgodovinski mejnih, saj pet naslovov najboljšega na svetu v tej disciplini ni uspelo osvojiti še nikomur od leta 1952, odkar so na sporedu svetovna prvenstva.

Tekmece je ugnal za dobre pol sekunde.

To je bilo za 37-letnega člana KK Soške elektrarne drugo odličje na tem SP, saj je osvojil tudi ekipni bron. V letošnji sezoni mu sicer ni teklo vse po načrtih, saj je evropsko prvenstvo končal na četrtem mestu, brez zmage pa je ostal tudi v svetovnem pokalu. V soboto pa je na tehnično zahtevni progi znova pokazal svoje mojstrstvo.

Žnidarčič bo naslednjo tekmo svetovnega pokala v tej dolgi sezoni izpustil in se odpravil na poročno potovanje, nam je še povedal po včerajšnjem povratku domov.
V finalu, kamor se je uvrstila s petim časom polfinala, je veslala tudi kanuistka iz Posočja Alja Kozorog in prvenstvo po napaki v zgornjem delu proge zaključila na desetem mestu, kar pa pravi, da je velika izkušnja za naprej. (Foto: KZS)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down