Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zmaga in četrto mesto za uvod v novo sezono svetovnega pokala

Znidarcic Veles 2024
Foto: Kajak zveza Slovenije

Divjevodaš Nejc Žnidarčič, veslač Kajak kluba Soške elektrarne, je odlično začel novo sezono. Na prvih dveh tekmah svetovnega pokala v severnomakedonskem Velesu, na sicer nekoliko mirnejši reki, kot jih je vajen, je v sprintu bil najboljši, naslednji dan pa je v klasičnem spustu dosegel 4. mesto.

''Rezultatsko je bilo dobro. Moram reči, da sem z rezultatom zadovoljen, seveda, prvo mesto je vedno dobrodošlo. Je pa treba tudi povedati, da niso nastopili vsi najboljši tekmovalci, tako da zmaga ni toliko vredna, kot če bi bili vsi,'' je bil iskren Žnidarčič.

Zadnjih nekaj tednov je bilo zanj napornih, saj ga je bolezen oddaljila od treniranja in pospešene priprave na uvod v letošnji svetovni pokal: ''Bil je problem zadnja dva tedna ali tri, nisem bil ravno pri močeh tako kot ponavadi, prejšnji teden pa sem še enkrat zbolel, tako da sem šele zadnja dva dni pred svetovnim pokalom stopil v čoln. Ni bilo ravno idealno in je zmanjkalo moči, ki jo ponavadi imam, ampak sedaj gre zdravje vsak dan na boljše.''

Šestkratni svetovni prvak je že usmerjen v italijansko Mezzano, kjer je reka bolj divja in mu je tako bolj po godu. Lani je tam uspel zmagati: ''Treba je povedati, da je bila v Velesu v Severni Makedoniji voda zelo mirna, kar mi ne leži, ta v Mezzani pa je zelo divja. Tam so sedaj imeli kar precej dežja, vodostaj je zelo visok, tako da me res že veseli, vožnje po takšni reki so zabavne, kot drugo mi pa še leži. Upam na najboljše tudi tam.''

Poleg tekme za svetovni pokal je v Velesu ta konec tedna potekalo še Balkansko prvenstvo. Tu je Žnidarčič dosegel zmagi tako v sprintu kot v klasičnem spustu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down