Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zlata srednjeevropska medalja tudi kanalskima odbojkarjema

Odbojkarska reprezentanca do 20 let je poskrbela za vrhunski zaključek leta, saj so si fantje nadeli zlato medaljo na srednjeevropskem prvenstvu Mevza, k čemur sta pripomogla člana OK Salonit Anhovo Grega Okroglič in Matija Filiputti, ki je povedal, da so skupaj trenirali le od božiča in med samim turnirjem v Mariboru.

Selektor Zoran Kedačič je ocenil, da so prišli do točke, ko je treba pokazati, da tudi s to generacijo lahko pridejo do uspeha in se uvrstijo na naslednje evropsko prvenstvo, tako da se že veseli aprilskih kvalifikacij. Do takrat pa odbojkarji trenirajo s svojimi klubi. Tudi Okroglič in Filiputti se vračata v kanalsko dvorano.

Ker so člani reprezentance večinoma še dijaki, morajo odbojkarske aktivnosti prilagajati šolskim.

Kakšne ambicije ima 18-letni sprejemalec Salonita, ki je pred kratkim sodeloval tudi na zaključku Pokalnega tekmovanja?

Tudi slovenske odbojkarice do 19 let so zmagovalke srednjeevropskega prvenstva, ki ga je prejšnji teden gostil Maribor. Zasluge gredo tudi na Primorsko, saj jih vodi Bric Samo Miklavc, ki je nekoč nosil tudi dres Salonita, zadnja leta pa živi na Štajerskem. „Spet smo dokazali, da smo na območju MEVZE najboljši. Ta turnir nam je koristil tudi kot dobra priprava na kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bodo spomladi v Mariboru,“ je po osvojeni lovoriki o svojih varovankah povedal Miklavc.

(Foto: FB OK Salonit Anhovo-Kanal)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

SREDA NA ROBINU: Dom na Krasu maja tudi na Goriškem

Preberi več

Kako do več kreativnosti? - četrtek

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down