Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ženska odbojka v Novi Gorici praznuje abrahama!

V maju v Novi Gorici praznujejo 50 let ženske odbojke, ki je pomembno zaznamovala razvoj mesta in še vedno krmili kulturo mladih. Pred natanko pol stoletja se je na Šolskem centru za blagovni promet razvila prva ženska ekipa, ki je pod imenom Merkur nastopala celo desetletje, vse do znamenite uvrstitve v prvo jugoslovansko ligo v sezoni 1982/83.

Vse od takrat je zanimanje za žensko odbojko v hitro razvijajočem se mestu Nova Gorica naraščalo, kolektiv pa je pridobival vse več navijačev. Bili so vzponi, pri katerih moramo omeniti 3 naslove v državnem prvenstvu ter 4 v pokalu, in padci, po katerih pa so se igralke vsakič dvignile še višje.

V sezoni 2018/19 je ekipa pod imenom Gen-i Volley, po katerem je poznana tudi danes, osvojila najodmevnejši dosežek na mednarodnem prizorišču - uvrstitev v prvi polfinale v pokalu Challenge – igralkam pa je občinstvo nadelo naziv “Goriške strele”.

Klub bo abrahama praznoval skupaj z mestom med 15. in 20. majem, napove izvršna direktorica Tina Lipicer Samec: ''Dogodke smo razdelili v dva segmenta. Eden je tedensko dogajanje, ko bomo čez teden po selekcijah igrali turnirje v dvorani Osnovne šole Milojke Štrukelj, in sicer vsak dan ena starostna kategorija. V četrtek in petek pred turnirji se okrog 15. ure dobimo na Bevkovem trgu, kjer bomo imeli mini igrice. V soboto je pa glavni dogodek, ki se začne že zjutraj ob 11. uri z različnimi tekmami in predstavitvami društev. Ob 20.00 je osrednja prireditev z Majo Kevc in Serpentens ter pregled celotne zgodovine kluba.''

Praznovanje bo še toliko lepše, saj so se igralke GEN-I Volleyja v letošnjem državnem prvenstvu ponovno prebile vse do finala. Tako so še sedmič v klubski zgodovini osvojile drugo mesto.

(Foto: Facebook/GEN-I Volley Nova Gorica)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down