Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Začetek odbojkarske sezone - cilji Salonita Anhovo in Gen-I Volleyja ostajajo podobni

Včeraj so s prvim treningom v novo sezono zakorakali tako odbojkarji kanalskega Salonita anhovo kot odbojkarice novogoriškega Gen-i Volleyja.

Za Salonit je bila pretekla sezona podpovprečna, saj je bil cilj ponovna uvrstitev med najboljše 4 tako v državnem prvenstvu kot pokalnem tekmovanju, a so številne poškodbe preprečile omenjeni dosežek. Kanalci se nazaj ne bodo ozirali, v novi sezoni cilji ostajajo enaki, pravi direktor kluba Miloš Grilanc: ''Treba je vedeti, da je slovenska liga sestavljena iz 8 zelo kvalitetnih ekip in je, če odštejemo italijansko prvenstvo, najkvalitetnejša moška liga v regiji, tako da tega cilja ni enostavno doseči. Pred nami so že na papirju močnejše ekipe, kot so ACH Volley, Calcit Kamnik in nekdanji državni prvak Merkur iz Maribora, ampak mi se ne damo in mislimo, da smo kvalitetno sestavili ekipo ter da sta oba cilja dosegljiva.''

V ekipi je prišlo do številnih sprememb tako v igralskem kot strokovnem štabu. Na trenerski stolček se vrača Leon Schilling, ki je s Kanalci v sezoni 2013/14 že osvojil slovenski pokal. Nekdanji dolgoletni kapetan Dejan Čabarkapa se v klub vrača kot Team Manager, okrepitve v polju pa so madžarski sprejemalec Peter Blaszovics, občasni hrvaški reprezentant Karlo Jankovac, iz Maribora je prišel bloker Miha Cafuta, iz Raven na Koroškem pa mladinski reprezentant Slovenije Vid Ranc. Ogrodje ekipe iz lanske sezone je podaljšalo sodelovanje, k ekipi pa sta priključena še dva nadobudna domača odbojkarja Jan Pičulin in Ivan Devetak.

Na prvem treningu je bilo prisotnih 14 igralcev, v septembru Salonit čakajo prve pripravljalne tekme, 30. septembra pa tudi turnir, na katerem sta prisotnost že potrdila novomeška Krka in Hiša na kolesih Triglav iz Kranja.

Povsem nasprotno pa je bila prejšnja sezona uspešna za Goriške strele. Gen-I Volley se je prebil v sam finale slovenskega državnega prvenstva, v katerem je sicer klonil proti favoriziranemu Calcitu, a na najlepši možen način obeležil 50-letnico ženske odbojke na Goriškem.

Cilji bodo v letošnjem tekmovalnem obdobju ostali enaki, ponoviti ali celo izboljšati lanski dosežek, sezono pa začiniti z dobrim nastopanjem v Evropi, razkrije podpredsednica Tina Lipicer Samec: ''Naš cilj ostaja finale državnega prvenstva, tam pa je vse odvisno od dneva in forme, vendar počakajmo, ostale ekipe niso še formirane, tako da o tem še ne glasno govorim. Vpisali smo se tudi v evropsko tekmovanje, ki ga začnemo v novembru in tudi tam bi radi pustili en pomemben pečat.''

Z namenom uresničitve želja se ekipa tudi ustrezno krepi. Tudi tu je jedro ekipe ostalo večinoma isto, novinki sta mladi in perspektivni Žana Godec iz Formisa in Tia Koren iz Šempetra v Savinjski Dolini. Nekaj igralk so prvi ekipi priključili iz mladinskega pogona, iz Kanala je prišla Hana Podbršček. So pa v Novi Gorici poskrbeli tudi za odmevno okrepitev, saj je prišla hrvaška reprezentantka Karla Klarić, ki bo poleg svojih kvalitetnih iger skrbela tudi za razvoj mladih igralk tako na kot izven igrišča.

Goričanke bodo pripravljalno obdobje v celoti odtrenirale v domačem okolju, septembra jih čaka nekaj pripravljalnih obračunov, pa tudi tradicionalni mednarodni turnir, prva tekma pa je na sporedu sredi oktobra proti Mariboru.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down