Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Za slovo od zunanje sezone dve prvi mesti na državnem prvenstvu

Lokostrelci lokostrelskega kluba Budanje se na fantastičen način poslavljajo od zunanje sezone. Udeležili so se državnega prvenstva v tarčnem lokostrelstvu, ki je potekalo v Novem mestu, sicer pod okriljem Kluba Dolenjske Toplice. Domov so se vrnili z lepimi uvrstitvami.

''Nastopilo je 9 tekmovalcev, osvojili pa smo 6 odličij, od tega 2 zlati in 4 srebrne,'' razkrije predsednik in trener Primož Bratina.

Državna prvakinja je postala Teja Vidmar, naziva podprvaka pa so se razveselili Metka Obljubek, Tomaž Črnigoj, Andraž Samec in Tina Kodele. Uspeh so dopolnili še Vanesa Puc s četrtim, Matevž Bizjak s petim in Liam Dolgan s šestim mestom. Treba je poudariti, da je istočasno potekalo tudi državno prvenstvo za invalide, na katerem je s konkurenco pometel Vladimir Kržišnik.

Omenjeni rezultati so le še en kamenček v mozaiku zelo uspešne sezone: ''Z letošnjo sezono smo lahko kar zadovoljni, ker smo z vsakega državnega prvenstva prišli s kar lepim številom odličij. Kar se mi zdi pa zelo pomembno, je to, da smo v sam način tekmovanja vpeljali dva mlajša tekmovalca, deklico in dečka iz starostne kategorije U13, ki sta se spoznala z vsemi zvrstmi lokostrelstva, nastopila in se kar dobro odrezala,'' doda Bratina.

To je bilo tudi zadnje tekmovanje v letošnji zunanji sezoni, sledijo priprave na notranjo sezono. 19. novembra sledi prvo tovrstno tekmovanje, ki šteje tudi za slovenski pokal, odvilo pa se bo na ajdovskih Policah ravno v organizaciji Lokostrelskega kluba Budanje.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down