Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Z uspešno izvedbo letošnjega Ultra Traila zadovoljni tako organizatorji kot tekmovalci

Start Utvv 2024
Foto: Klavdij Blažko

V Vipavski dolini je ta vikend potekal Ultra Trail Vipava Valley. Letos se organizatorji lahko pohvalijo z rekordno udeležbo - veliko mero vztrajnosti je v dolino vneslo kar 2150 tekačev in pohodnikov.

Tekmovalci so se pomerili v 6 tekmovalnih disciplinah – na 160-kilometrskem Emperorju, 110-kilometrskem Centurionu, 60-kilometrskem Gladiatorju, 30-kilometrskem Legionarju, 15-kilometrskem Asterixu, 10-kilometrski Castri in na netekmovalnem 11-kilometrskem pohodu Obelix Hike & Wine, ki so se ga udeležili tudi ljubitelji vipavske kulinarike.

Dogodek se je začel v petek na ajdovskem Lavričevem trgu. Tekaške trase so bile speljane po utrjenih planinskih in drugih poteh, ki prečkajo reko Vipavo in ki nato vodijo skozi vinograde ter južne grebene Vipavskih Brd.

Sledil je vzpon na Nanos, na katerem je tekače pričakal sneg. Ravno zaradi tega so organizatorji v seznam obvezne opreme uvrstili tudi zimsko opremo ter poostrili nadzor gorske reševalne službe.

Po krajšem spustu proti Vipavi je že ''za naslednjim ovinkom'' čakal nov strm vzpon na rob Trnovske planote in Čavna. Pot je peljala mimo Lijaka vse do Svete Gore, preko reke Soče ter v Solkanu tudi preko državne meje, od koder jih je trasa vodila v italijansko Gorico in se nato vrnila nazaj v Slovenijo.

Po besedah direktorja prireditve Boštjana Mikuža so zadovoljni tako organizatorji kot tekmovalci: ''Kaj bi lahko drugega rekel, kot da smo zadovoljni. Vse je bilo skoraj popolno, velika udeležba in rekordi v številkah ter kakovosti samega teka, na kar smo zelo zadovoljni, da so tekači dosegali rekordne čase. Trenutno sprejemamo pohvale, želimo pa ostati trezni, zato bomo danes in jutri pošiljali anonimno anketo, da preverimo res vse podrobnosti, kako je potekalo. Važno je, da so tekmovalci pokazali veliko zadovoljstvo in bili navdušeni, kar je ključno, da gredo s te prireditve z nekim dobrim občutkom.''

Na Emperioru je slavil Aleš Frlic med moškimi, med ženskami pa Esther Fellhofer. Na Centurionu je bil najhitrejši Portugalec Helio Fumo, med dekleti pa Martina Klančnik Potrč.

Gladiator je pripadel Marku Tratniku in Petri Tratnik, Legionar Alexu Baldacciniju iz Italije in Viragi Weiler z Madžarske, Asterix Viliju Črvu in Maruši Cijan Brkič, Castra pa Vladislavu Litvinčuku iz Rusije in Juliji Brus.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down