Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vrtnice v drugi del sezone z novim (tudi finančnim) pospeškom

Nogometaši Gorice so danes pričeli s pripravami, prva tekma bo 11. februarja v novogoriškem športnem parku, ki bo po pomenu - kot pravijo v klubu - enaka finalu lige prvakov. Bodo pa za vrtnice kar vse tekme velikega pomena, saj si želijo znova postati resen igralec v prvi ligi. K temu naj bi veliko doprinesli novi in tudi stari partnerji, sponzorji, ki jih je klub na današnji novinarski konferenci predstavil skupaj s prvimi okrepitvami v prestopnem roku.

Postati finančno stabilen, sodoben klub, ostati v prvi ligi pri vseh selekcijah, to so glavni cilji v sezoni, je navedel predsednik ND Gorica Uroš Blažica: „Vstopamo v drugi del sezone finančno stabilni, uspeli smo poravnati obveznosti do igralcev, trenerjev, dobaviteljev skoraj v celoti, do prve tekme bomo čisti, kar se tiče obveznosti. V tem trenutku lahko povemo, da se je vrnilo nekaj manjših, lokalnih sponzorjev, tudi na nacionalnem nivoju je nekaj novih: Triglav, Telekom Slovenije, Kolektor, Gen-i, E3, Elektro Primorska. Nov je tudi G &M capital, družba, ustanovljena v Sloveniji.“

Računa, da bodo s partnerji nadaljevali presktrukturiranje kluba v smislu ustanavljanja pravne osebe z večinskim lastniškim deležem sponzorjev ali privatnega kapitala. Pogovarjali so se s številnimi tujimi investitorji, v tem trenutku pa, po njegovih besedah, še ni nihče vstopil v lastniško strukturo.

Kaj pa spremembe na igrišču? Kot smo poročali, Gorico zapušča Jošt Urbančič, ki odhaja na Norveško, v Koper se vrača posojeni Žan Bešir, bo pa za vrtnice nadaljeval z igranjem posojeni Zvonimir Petrović, ki tako še vsaj leto in pol ostaja v Novi Gorici. Na več osvojenih točk v drugi polovici prvenstva računa športni direktor Admir Kršić tudi s pomočjo 2 okrepitev na krilih – iz 2. francoske lige prihaja Djibrill Dyanessy in iz ameriške Steven Juncaj: „Določeni igralci so dali maksimum, določeni so malo razočarali, s tega vidika bomo povlekli poteze, gotovo se moramo okrepiti, vemo, kje smo najbolj trpeli. V ta prestopni rok smo šli agresivno, kar se da, vendar sedaj, v zadnjih dneh, z zadevami, kot so se v klubu zgodile, mislim, da smo lahko dosti bolj konkurenčni ostalim klubom v Sloveniji, kar se tiče prepričevanja igralcev, da zaigrajo za Gorico.“

Z novo podporo si tako v goriškem klubu zastavljajo visoke cilje, danes je bilo govora tudi o evropskem tekmovanju, še pred tem pa bo potrebno sanirati dve pomembni točki, prva je šola nogometa, kjer pod okriljem Gorice delujeta dve in pogoji za treninge oziroma tekme. V infrastrukturo se je nazadje vlagalo pred 40 leti.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down