Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vipavskim košarkaricam mini pokal, Martin Zdauc izenačil svetovni rekord, novogoriškim atletom na DP dve zmagi

Kk Vipava Zmagovalke Mini Pokala Deklet 2024
Foto: Košarkarska zveza Slovenije

Mlade vipavske košarkarice selekcije U14 so zmagovalke mini pokala deklet Slovenije.

Po treh 4. mestih so tako letos spisale največji uspeh kluba, v katerega je trener Matjaž Mlakar verjel: ''Občutki po tekmi so super, najbolj sem vesel za punce, ker gledati te vesele obraze po uspehu je res nekaj posebnega. Tudi pred finalom sem verjel v uspeh, ker že 3 sezone kvalitetno delamo in je tudi zelo dobra generacija, zato sem močno verjel, da nam bo uspelo.''

V finalu so padle Celjanke pred tem pa so po vrsti mlade Vipavke ugnale Postojno, kranjski Triglav, Škofjo Loko in ljubljansko Ježico.

Tarik (3)

V Novem mestu je konec tedna potekalo državno prvenstvo v atletiki za člane. Predstavniki AK Gorica so se veselili zmag v dveh disciplinah: v troskoku je zmagal Maj Cizera Turk, ki je pred kratkim podpisal pogodbo z Atletsko zvezo Slovenije, v skoku s palico pa je bila spet najboljša Vita Benedetič.

Kar se tiče ostalih finalnih uvrstitev: V teku na 200m je Andrej Skočir iz Kobarida, ki sicer tekmuje za ljubljanski Mass, zasedel drugo, Žiga Božič iz AK Gorica pa 4. mesto. V skoku v daljino je bil drugi Tan Černigoj, doma iz Tolmina in ravno tako nastopa za Mass, 5. pa je bil Filip Bizjak iz AK Gorica. Slednji je bil tudi drugi v troskoku. Liam Bonasera, član AD Posočje, je v skoku v višino skočil do tretjega mesta. Tina Žežlin iz AK Gorica je bila dvakrat šesta, prvič v teku na 3000, drugič pri teku na 1500m.

Go Twirling

V soboto je v novogoriškem balonu potekalo predtekmovanje v tehničnih disciplinah za 23. državno prvenstvo Mažoretne in twirling zveze Slovenije. Videli smo nastope v štirih kategorijah solo, solo 2 palici, solo 3 palice in obvezni t. i. ''short'' program.

Kratko analizo tekme nam je podala Nives Toroš, predsednica zveze in novogoriškega twirling mažoretnega društva: ''Kot predsednica zveze lahko povem, da smo s potekom tekmovanja zelo zadovoljni, saj je potekalo gladko, udeležba je bila velika, tekmovalo je kar 11 klubov, 97 tekmovalcev je opravilo 110 nastopov. Kot predsednica društva pa lahko tudi rečem, da sem zelo zadovoljna, saj so se skoraj vse naše tekmovalke uvrstile v finale.''

V finalu, aprila v Podčetrtku bomo videli tudi tri prvačke nastope. Še pred tem pa bo v Benediktu marca mesca predtekmovanje v freestyle, parih in skupin.

Lk Budanje Sencur

Dvoranskega državnega prvenstva v Šenčurju se je udeležilo tudi 14 članov Lokostrelskega kluba Budanje, ki so se domov vrnili z 8 medaljami. Na sobotni tekmi sta v svojih kategorijah naslov prvakinje slavili Teja Vidmar in Janja Ferjančič, slednja se je na najvišjo stopničko zavihtela tudi naslednji dan, poleg nje pa še Tina Kodele.

Martin Zdauc

Za konec omenimo še balinarski uspeh. Na sobotni tekmi 13. kroga slovenske balinarske superlige med Krimom in sežansko Skalo je gostujoči igralec Martin Zdauc z rezultatom 51/51 v hitrostnem zbijanju ponovno izenačil članski svetovni rekord.

Podrobnosti z omenjenih in ostalih športnih prizorišč na severnem Primorskem pa lahko slišite v današnji športni rubriki ob 17.35.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down