Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vinčić in Kovačič bosta olimpijske sanje lovila prihodnje leto

Končane so odbojkarske kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto. Slovenija, za katero sta nastopala tudi Dejan Vinčić in Jani Kovačič, je v zahtevni skupini B osvojila tretje mesto, za ZDA in domačo Japonsko, in za eno mesto zgrešila uvrstitev na olimpijado.

Vinčić kljub temu pravi, da so z nastopi v Tokiu lahko zadovoljni: ''Videli smo, da so se v vseh skupinah dogajali veliki kiksi, mi tega nismo dopustili. Potem smo na tistih dveh najpomembnejših tekmah imeli tudi kup nesreče, od tega, da je bolezen kapetana Tineta Urnauta oddaljila od terena, do napora, ki se je po prvih štirih tekmah že začel poznati.''

Slovenci so premagali Tunizijo, Turčijo, Finsko, Egipt in nazadnje Srbijo, proti Američanom in Japoncem pa je zmanjkalo tudi kvalitete, prizna 37-letni veteran. Olimpijske sanje pa niso zaključene in se selijo v prihodnje leto, saj se bodo vozovnice delile glede na višjo uvrstitev na svetovni lestvici. Slovenija je trenutno na sedmem mestu, pred njo pa so od neuvrščenih reprezentanc le Italija in Argentina, pred zasledovalci pa ima zajetno prednost.

Reprezentanti verjamejo, da jim lahko uspe uvrstitev v Pariz: ''Smo na zelo dobri poziciji, v ligi narodov ne smemo kiksniti. Če bomo tam igrali in dobili tiste tekme, ki jih moramo, to so ekipe, uvrščene nižje od nas, smo not.''

Točke se bodo znova začele šteti prihodnje leto v Ligi narodov. Slovenci bodo morali točkovno prednost ohraniti na treh turnirjih oziroma 12 odigranih tekmah. Ključ do uvrstitve v Pariz 2024 bodo tekme proti nižje rangiranim reprezentancam, ki ob porazih odnašajo največ točk. V tej sicer uspešni sezoni so dosegli 21 zmag in osem porazov. Najpomembnejše je, da so izgubili le eno tekmo proti nižje uvrščenim reprezentancam.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down