Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vikend v znamenju hitrostne preizkušnje Podnanos

V soboto in v nedeljo pripravljajo v Zgornji Vipavski dolini prvo Gorsko hitrostno preizkušnjo Podnanos. Organizator te tudi za gledalce zanimive dirke je avtomobilistični klub Ajdovščina Motorsport, predsednik kluba Silvan Lulik pa je na predstavitvi dirke povedal:

"Prvo smo naredili na Colu, leta 2012, vedno pa so bile sanje narediti gorsko na Rebernicah. Dokler ni bilo avtoceste, je to bila utopija. Sedaj pa so cesto obnovili in avtocesta je kot obvoz. Zato smo rekli, da moramo to izkoristiti in smo letos naredili prvo gorsko hitrostno dirko."

Za dirko vlada veliko zanimanja.

"Doslej imamo že 87 prijavljenih vozil, kar je veliko nad pričakovanjem, glede na to, da je to tekmovanje samo za slovensko prvenstvo in da smo prvič. S prijavami smo kar zadovoljni. Vozniki pravijo, da jim je proga všeč, prišli so z veseljem, kljub temu, da imamo ta vikend v bližnjih državah še tri gorske dirke."

Tekmovalci in tekmovalke bodo lahko v soboto na dveh uradnih treningih preizkusili progo, dan kasneje pa bo šlo zares in za točke državnega prvenstva. V nedeljo sledi najprej dopoldanska tretja vožnja za trening, start prve vožnje pa bo ob 12. uri, druga vožnja se bo pričela predvidoma uro in pol kasneje po koncu prve.

Seveda bo cesta preko Rebernic oba dneva zaprta za promet, obvoz bo za osebna vozila bo urejen, domačinom pa bo s posebnimi priponkami omogočen dostop do njihovih domov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down