Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Vrtojbi v nedeljo ''spektakel'' v gorskem kolesarstvu

Vrtojba bo to nedeljo, 26. marca, prizorišče mednarodne gorskokolesarske dirke.

Glavno dogajanje start in cilj bo ob trafo postaji, sporoča vodja tekmovanja Mitja Černe: ''Dirka šteje za UCI točke, ki si jih nabirajo profesionalci in si z njimi na svetovnem pokalu omogočajo boljše pozicije. V Vrtojbi bo prisoten vrh svetovne lestvice in veliko bo za videti.''

Dirka bo speljana na bližnje Vrtojbenske griče, po trim stezi in gozdovih. Pestro dogajanje, ki ga že ob 9. zjutraj pričenjajo otroci od šestega leta starosti naprej, ob 12h nadaljujejo veterani in amaterji. Najbolj vroče bo od 13.30 dalje, ko bodo štartale ženske članice in kmalu za njimi še najmočnejši člani. Krog je dolg 4km, kolesarji pa jih bodo morali prevoziti 6 krogov, ''vmes bodo tehnični predeli, spusti in klanci, glavna stvar pa bo na travniku, kjer sta tudi štart in cilj,'' razkrije Černe.

Na dirki pričakujejo veliko udeležbo - okrog 400 tekmovalcev iz cele Evrope ter vrhunske kolesarje iz svetovnega pokala xco. Prihod je potrdil tudi že štirikratni zmagovalec iz Italije Nadir Colledani in njegov klubski kolega iz bližnje Moše Luca Braidot, ki je trenutno številka dve v svetovnem pokalu.

''Vsako leto imamo močno konkurenco, ki jo pričakujemo tudi letos, največ iz Italije, sicer iz celotne Evrope. To so fantje, ki so uvrščeni med prvih 10 ali 15 na lestvici svetovnega pokala, spektakel je zagotovljen,'' zaključi Černe.

Na samem prizorišču bo postavljen velik šotor, kjer bo poskrbljeno za hrano in pijačo. V Vrtojbi tako ta vikend pričakujejo veliko gnečo. Opekarniška ulica bo za promet zaprta, razen za ekipe, ki prihajajo na tekmovanje. Podobno velja tudi za ulico pod Lazami, zato organizatorji naprošajo domačine, naj z avtomobili ne hodijo na prizorišče dirke, prosijo tudi za za strpnost in razumevanje.

(Foto: XCO Vrtojba)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

IŠČEMO NAJBOLJŠO MAMO - NAGRADNA IGRA

Preberi več

Sprememba zakona o varstvu okolja - odmevi! To sredo!

Preberi več
Oglasi
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down