Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V uvodnem tekmovalnem vikendu na Soči slavila domačina Luka Božič in Tine Kancler

Bozic In Kancler
Foto: Nina Jelenc

V Solkanu se je z napetimi finali zaključila mednarodna tekma za točke ICF, na kateri je nastopalo preko 220 tekmovalk in tekmovalcev iz 12 držav. Zmag na Soči sta se razveselila tudi domača tekmovalca Luka Božič med kanuisti in Tine Kancler med kajakaši. Slavili sta tudi Ljubljančanka Eva Alina Hočevar med kajakašicami ter Italijanka Marta Bertoncelli med kanuistkami.

''Imeli smo veliko srečo z vremenom, tako da je tekma tekla nemoteno in seveda rezultati zelo dobri. Tine Kancler je odpeljal vožnjo, s katero bi tudi v svetovnem pokalu bil visoko. Omenil pa bi tudi Nejo Velišček, ki je kot mladinka prišla v zelo zavidljivo člansko žensko konkurenco, in 'Viki' Wolffhardt, ki je z dvojnimi stopničkami prav tako bila zelo uspešna,'' je zadovoljen Andrej Humar iz Kajakaškega centra Solkan.

Luka Božič je navkljub težavam s poškodbo kolena zanesljivo dobil uvodno preizkušnjo domače slalomske sezone. Za 38 stotink je prehitel reprezentančnega kolega in tekmeca Benjamina Savška.

Solkanski kajakaš Tine Kancler se je zmage veselil pred Petrom Kauzerjem, ki je zaostal za 86 stotink sekunde. Omenjena tekmovalca sta bila edina finalista med kajakaši, ki sta odločilno vožnjo opravila brez kazenskih sekund.

Eva Alina Hočevar je v nedeljskem finalu kajakašic za več kot dve sekundi prehitela Avstrijko Viktorio Wolffhardt, katere oče je Solkanec in je tudi sama članica tamkajšnjega kluba. Še ena domačinka - Neja Velišček – se je zavihtela na osmo mesto.

V kanuju je Asja Jug finale končala kot sedma.

Naslednje domače slalomsko tekmovanje bo v Kajakaškem centru Tacen, in sicer 20. in 21. aprila. Na Savi bo potekal evropski pokal v slalomu na divjih vodah, v okviru katerega bosta izvedeni tudi prvi dve izbirni tekmi za sestavo slalomske reprezentance.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down