Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Podnanosu ponovno slavil Italijan, v državnem prvenstvu najbolj prepričljiv Grudnik

V Podnanosu je potekala gorsko-hitrostna dirka. Za pičlih devet tisočink sekunde jo je dobil Italijan Federico Liber, ki je ugnal rojaka Fausta Bormolinija. Skupno tretji Mirko Venturato pa je zaostal že za 16 sekund.

V državnem prvenstvu je bil tokrat zelo prepričljiv Matej Grudnik, ki je popravil tudi rekord za avtomobile in dirko dobil s prednostjo 4,3 sekund. Drugi je bil Anže Dovjak, ki je bil le za sedem stotink hitrejši od Matevža Čudna. Oba sta dirko končala pred aktualnim prvakom Milanom Bubničem, ki je imel tehnične težave že na prvem treningu, nato pa so v ekipi uspeli usposobiti dirkalnik še do nedeljske dirke. Bubnič je zato na Rebernicah predvsem reševal točke za državno prvenstvo, kjer pa se je njegov zaostanek za Dovjakom le še povečal.

Predsednik Avtokluba Motorsport Ajdovščina, ki je bil organizator dirke, Silvan Lulik je bil s prireditvijo zadovoljen: ''Moram povedati, da smo zadovoljni z razpletom, nismo imeli kakšnih večjih nesreč ali zastojev. Dirka je odlično uspela, morda je bil malo manjši obisk, kot smo pričakovali, verjetno je to posledica visoke vročine. Ni padel rekord steze, na katerega smo računali, kar je tudi posledica visoke temperature asfalta. Sicer pa je dirka uspela.''

Kot zaključi Lulik, so organizatorji že začeli pogledovati proti novi izvedbi prihodnje leto, ki bo predvidoma v podobnem terminu kot letos.

(Foto: ghdpodnanos.si)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Nasilje otrok in mladostnikov – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Radio Robin na Goriškem teku in hoji za upanje

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2023

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down