Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Palah zrasla moderna športna dvorana

V športnem in rekreativnem središču Pale v Ajdovščini so odprli novo športno dvorano. Največ zaslug za to ima Marko Lipovž, profesor športne vzgoje in kondicijski trener, ki je pridobitev slovesno otvoril v soboto.

''Jaz sem že veliko časa povezan s Palami, včasih sem tam bordal. Ko smo bili še na drugi lokaciji, smo v poletnih mesecih vedno trenirali v Palah, saj je tam primerno okolje, veliko narave in športnih površin. Prostor je močno povezan z raznimi športi, sploh poleti. Vedno sem si želel, da bi trenirali v Palah, kjer je dobro izhodišče za trening na prostem. Točno ta lokacija, kjer imam dvorano, mi omogoča, da ko vreme dopušča, odprem vrata in treniramo zunaj,'' je dejal Lipovž.

Dvorana meri v dveh etažah skupno 400 m2. V prvem nadstropju je 200 m2 vadbenih površin, v pritličju še dodatnih 80 m2. Tam so umeščeni še recepcija s površinami za druženje, garderobe s sanitarijami in tuši ter prostor, namenjen fizioterapiji. Zasebna dvorana je opremljena s sodobno tehnologijo za ogrevanje in hlajenje ter z rekuperacijo. Posebno pozornost so namenili prezračevanju, ki zagotavlja kvalitetno bivanje v prostorih. Naložba je stala 350.000 evrov.

''S tem se ukvarjam že 10 let. To je potrditev, da sem na pravi poti. Zelo sem vesel, da mi je uspelo. Konec koncev to počnem za vse vadeče, ki mi zaupajo že vsa ta leta. Res sem si želel, da jim lahko ponudim moderen prostor, kjer bodo imeli na enem mestu vse, kar potrebujejo za dober trening.''

Vadbe, ki jih izvaja v sodelovanju s svojo ekipo z obsežnim strokovnim znanjem, trenutno v različnih terminih obiskuje več kot 200 udeležencev. Med slednjimi so tudi profesionalni športniki na usmerjenih pripravah izven sezone ali med samo tekmovalno sezono.

(Foto: Lokalne Ajdovščina)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down