Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Novi Gorici prihodnji teden številna zveneča imena svetovne jakostne lestvice

V Novo Gorico prihaja okrog 250 igralcev namiznega tenisa iz 50 držav. Mednarodni turnir spada v serijo Contender in bo ponovno eden izmed turnirjev z najvišjim številom udeležencev. Turnir bo osrednji del praznovanja ob 70. letnici Namiznoteniškega kluba Gorica.

Turnir WTT Contender Nova Gorica presented by I feel Slovenia, bo potekal v športni dvorani Osnovne šole Milojke Štrukelj med 31. oktobrom in 6. novembrom. Dean Mavri, predsednik Namiznoteniškega kluba Gorica, ki dogodek pripravlja ob pomoči Namiznoteniške zveze Slovenije, poudarja: „ Kako močan je ta turnir – od 100 najboljših igralcev na svetovni jakostni lestvici - jih bo 50 nastopilo v Novi Gorici, prvi nosilec je pa naš reprezentant, to je Darko Jorgić, ki je trenutno 8. igralec na svetu.

V ženski kategoriji bo prva nosilka tekmovanja Doo Hoi Kem iz Hong Konga, ki je trenutno 7. na svetovni jakostni lestvici. V treh Hitovih hotelih v Novi Gorici bodo poskrbeli za namestitev za približno 300 namiznoteniških igralcev in spremljevalnega osebja z vsega sveta.

Ob 70. letnici kluba bodo v Novi Gorici še številni drugi promocijski dogodki, od razstave v izložbi Modnega doma, miz v nakupovalnem središču, kjer bo v popoldanskem času nasprotnik tudi robot: "Na dan našega praznovanja, to je 2. november, bomo začeli že ob 14. popoldne na Bevkovem trgu s postavitvijo treh miz, kjer bomo predstavili delovanje našega robota, povabili meščane, da se nam pridružijo, mogoče odigrajo kakšno točko z Bojanom Tokićem."

Dogajanje pa se zatem seli v prostore Milojke Štrukelj, kjer bodo za vse generacije, ki so sodelovale, nastopale in trenirale v goriškem klubu, pripravili slavnosten dogodek.

(Foto: Mateja Pelikan)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down